Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Auto nozares forums pulcē vairāk nekā 150 dalībniekus

Arnis Jaudzems, 25.03.2011. 13:41

Pirmais profesionālais "Auto nozares forumu 2011", kas notika vakar, 24.martā, noslēdzies ar necerēti lielu atsaucību. Auto nozares profesionāļiem un uzņēmējiem veltītais pasākums pulcēja vairāk nekā 150 dalībniekus. "Karstākās" diskusijas izraisīja CO2 un auto dzīves cikla izmaksu nozīme automašīnu iegādē. "Auto nozares forumu 2011" organizēja vadošais autoparku vadības pakalpojumu sniedzējs Latvijā Sixt Leasing sadarbībā ar Dienas Bizness konferences.

Foruma ietvaros notika laikraksta Dienas Bizness balvas "Gada biznesa auto 2011" pasniegšana. Par labāko auto biznesā 2011.gadā laikraksts Dienas Bizness lasītāju balsojumā atzina Saab 95, savukārt Sixt Leasing titulu izmaksu ziņā efektīvākais biznesa auto piešķīra Volkswagen Passat. Šī auto priekšrocības starp attiecīgajā klasē konkurējošiem auto bija auto atpirkuma vērtība un zemais degvielas patēriņš.

"Foruma apmeklētība un "karstākās" diskusijas apliecināja, ka šāds forums sen jau bija nepieciešams. Dalībnieki ieguva ne tikai kompetentu ekspertu viedokli un padomus par visām ar autoparkiem un to vadību saistītajām tēmām, bet arī varēja individuāli apspriest sev interesējošos jautājumus. Sixt Leasing plāno turpināt foruma tradīciju, jo tā mēs varam sniegt pievienoto vērtību nozares attīstībai," tā Sixt Leasing vadītājs Baltijā Arnis Jaudzems.

Savos iespaidos dalījās foruma dalībnieks Zigurds Erciņš, SIA Lattelecom Administratīvā dienesta direktors: "Augsti vērtēju Sixt Leasing iniciatīvu organizēt šādu forumu kā platformu, kurā profesionāļi var dalīties pieredzē un pārrunāt nākotnes attīstības scenārijus. Statoil pārstāvja prezentācija vislabāk ļāva saprast, ka arī mēs tuvojamies nākotnes automašīnām. Biju patīkami pārsteigts par inovatīvajiem alternatīvās degvielas ieguves veidiem."

"Auto nozares forums 2011" sastāvēja no diviem tematiskiem blokiem. Pirmais tika veltīts auto nozares Latvijā analīzei gan no auto pārdošanas tirgus, gan no valsts nodokļu politikas viedokļa, savukārt otrajā daļā uzņēmēji un auto nozarē strādājošie saņēma kompetentus padomus, ko darīt šodien, lai samazinātu autoparka izmaksas.

Forumā uzstājās tādi Latvijā pazīstami auto nozares eksperti kā Andris Kulbergs, Latvijas Pilnvaroto Autotirgotāju Asociācijas Prezidents un Inchcape grupas uzņēmumu vadītājs Latvijā, Arnis Jaudzems, Sixt Leasing vadītājs Baltijas valstīs, un Guntis Āboltiņš-Āboliņš, Statoil ASA Jauno enerģijas risinājumu nodaļas vadītājs. Padziļinātu ieskatu auto nozares attīstībā palīdzēja sniegt arī tādi ar auto nozari saistīto nozaru eksperti, kā Aivars Vilnītis, AAS „BALTA" valdes loceklis un pārdošanas direktors, kā arī Deloitte un PricewaterhouseCoopers nodokļu speciālisti.

Līdzīgs autoparku vadības forums Fleet Europe Forum Eiropā notiek katru gadu. Tā mērķis ir pulcēt industrijas ekspertus, lai dalītos savā vīzijā un stratēģijā par labāko autoparku vadības praksi. Forumu apmeklē gan vadošie pakalpojumu sniedzēji, gan pakalpojumu saņēmēji.

Par Sixt

Sixt ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd Sixt ir pieejams vairāk nekā 100 pasaules valstīs, 4000 apkalpošanas vietās. Sixt sniedz auto nomas, pilna servisa auto līzinga, autoparku vadības un konsultāciju pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

Par Sixt Latvija

Sixt Latvija savu darbību uzsāka 2010. gada jūnijā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par Sixt Rent a Car un Sixt Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Jau vairāk nekā septiņus gadus uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV