Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Vinila plēve – mūsdienu revolūcija autotūningā

Geleon Consulting, 06.05.2011. 13:00

Pagājušajā Auto Exotica 2011 izstādē bija piedāvāta mūsdienu stailinga tehnoloģija un automašīnas krāsas nomaiņa ar vinila plēvju palīdzību. Stailinga studijas BL Auto Dizains pārstāvji saņēma daudz jautājumu no ieinteresētiem izstādes apmeklētājiem, un sagatavoja īsu šī pakalpojuma apskati.
Vinila plēve – mūsdienu revolūcija autotūningā

Auto stailingu ar vinila plēvēm izmanto visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadus un tas cieši ieņēma savu īpašo nišu. Vinila plēve bija izstrādāta kā pilnvērtīga auto krāsošanas aizvietošana un var tikt uzklāta kā uz lakas krāsas pārklājuma, tā arī uz sagatavotu auto krāsošanai. Auto plēvju ekspluatācijas temperatūras diapazons ir no −40 °C līdz +115 °C. Kalpošanas termiņš sasniedz līdz pat 10 gadus. BL Auto Dizains izmanto dekoratīvās plēves dažādāko transporta līdzekļu aplīmēšanai: automobiļi, motocikli, kuteri, jahtas, vieglas lidmašīnas.

Ar vinila plēvi var noklāt atsevišķas automašīnas virsbūves vai salona detaļas. Auto uzlīmes saglabā krāsu un reprezentablu ārējo izskatu 5-10 gadu laikā un pati par sevi neatlīmējas. Pie tam, krāsas virsma ideāli saglabājas un plēves noņemšana to nesabojā. Nepieciešamības gadījumā, vinila auto uzlīmes var viegli noņemt un nomainīt.

Laboratorijās izstrādā arvien vairāk polimēra plēves veidus, kuras domātas automašīnas aizsardzībai no ārējās vides ietekmes, kā arī auto dizaina un interjera uzlabošanai. Latvijā šīs auto tūninga veids parādījās salīdzinoši nesen, bet strauji iegūst popularitāti pateicoties zemai cenai un ērtai ekspluatācijai.

Izstādes apmeklētājiem visbiežāk rodas jautājums par šī pakalpojuma pieejamību parastiem autobraucējiem. BL Auto speciālisti atzīmē, ka auto tūnings ar plēvi ir spējīgs piesaistīt uzmanību un uzlabot pat pašu vienkāršāko auto. Galvenā dotās tehnoloģijas priekšrocība – tās pieejamība un taupīgums. Jo vairāk, elites auto īpašnieki visā pasaulē tāpat izmanto auto aplīmēšanu ar mērķi vel vairāk izcelt savu mašīnu.

Auto tūnings ar aplīmēšanu ir 2-3 reizes lētāks nekā auto krāsošana. Daļēja aplīmēšana maksā no 50 Ls, bet pilna sākas aptuveni no 400 latiem. Tādas plēves kā hameleons un karbons padara ekskluzīvo dizainu pieejamu praktiski jebkuram autovadītājam. Auto vinils gluži tāpat ļauj ieekonomēt pie auto ekspluatācijas, jo pēc avārijas, atjaunot atremontēto detaļu krāsu var diennakts laikā, un tas sanāks lētāk nekā pie auto krāsošanas.

Vēl viens svarīgs jautājums ir saistīts ar auto plēvju drošumu. Vinila plēves biezums ir no 75 līdz 250 mikroni un tas kā minimums 4 reizes pārspēj automašīnas laku aizsargslāni pēc biezuma. Auto plēves aizsargā no skrāpējumiem, smiltīm, sāls un korozijas. Bet speciālā aizsargplēve ir spējīga pasargāt krāsu pie mērķtiecīga bojājuma ar skrūvgriezi, atslēgu, un pat pie nelieliem CSNg.

Tos, kuri interesējas par dekoratīvas auto uzlīmes iespējām, gaida vairums atklājumu. Atšķirībā no rūpnīcas automobiļa krāsošanas, vinila plēve piedāvā unikālu risinājumu pēc krāsas, faktūras un kombinācijām. Materiāla īpatnība ļauj izveidot uz automašīnas virsbūves reljefu, kurš neatšķiras no moderna karbona, vai lietā zelta efekta un spoguļveida hroma, kā arī vairāku žilbinošu krāsu hameleona. Atsevišķu uzmanību iegūst vinilogrāfija, kuru izmanto, lai pārliktu uz automašīnas virsmas dizainera zīmējumus vai fotogrāfijas.

Pēc BL Auto Dizains datiem, starp Latvijas auto īpašniekiem pieprasīts virsbūves tunings ar melnām matētām plēvēm, kā arī stailings ar karbona 3D plēvēm.

SIA BLAUTO
dizains@blauto.lv
+371 28 899 123
www.bldizains.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV