Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izgatavota 600 ZS Škoda

Andris Vilks, 13.06.2011. 15:03

Atzīmējot zīmola vRS desmit gadu pastāvēšanu, Skoda UK izgatavojusi 600 ZS Skoda Octavia vRS Bonneville, kas var sasniegt 320 km/h.
Izgatavota 600 ZS Škoda

Automobiļa ugunskristības paredzētas augustā, kad Bonnevilla Speed Week pasākuma ietvaros, uz minētā sālsezera ideāli līdzenā seguma ekstrēmā Škoda mēģinās pārsniegt maģisko 200 jūdžu (322 km/h) ātrumu.

Par jaudīgās Škoda pamatu kalpo Octavia vRS sedans, kas pārbūvēts sadarbībā ar tūninga kompānijas Revo Technik speciālistiem. Automobilim tika pazemināta piekare par 80 mm, iebūvēts drošības karkass, bremzēšanas izpletnis un automātiskā ugunsdzēšanas sistēma, bet standarta 18 collu vieglmetāla riteņi tika nomainīti ar 15 collu tērauda diskiem un Goodyear Eagle Land Speed riepām. Lai atvieglotu automobiļa svaru, salonā demontēja aizmugurējo sēdekli, durvju apšuvumu, kondicionieri un audio sistēmu.

Savukārt tūninga kompānijai uzticēja Octavia 2.0 TSI benzīna motora pārbūvi. Revo Technik inženieri uzstādīja jaudīgu Garrett turbokompresoru ar 1,93 bāru spiedienu, pārprogrammēja dzinēja vadību, uzlaboja dzesēšanas, kā arī ieplūdes/izplūdes sistēmu darbību, kā rezultātā divlitru motora jauda no standarta 200 ZS pieauga līdz 600 ZS, bet griezes moments palielinājās no 280 līdz 450 ņūtonmetriem. Jāpiebilst, ka rekorda mēģinājumā tiks izmantota īpaša sacīkšu degviela ar ūdens-metanola piejaukumu.

Skoda Octavia vRS Bonneville izgatavota vienā eksemplārā. Projekta mērķis bija radīt ātrāko čehu ražotāja automobili pasaulē.

Speed Week katru gadu

Bonevillas sālsezers katru gadu pulcē tūkstošiem Hot Road, rodsteru, motociklu, vieglo un kravas automašīnu prototipu, kas „Ātruma nedēļas" ietvaros sacenšas dažādās ātruma disciplīnās. Bonevillas sālsezers atrodas 150 km attālumā no kādreizējās2002.gada ziemas olimpisko spēļu galvaspilsētas Soltleiksistijas, Jūtas štatā un plešas apmēram 80 kvadrātkilometru platībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV