Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Tiks atklāta Rīgas Motormuzeja filiāle Bauskā

Ieva Bērziņa, 30.06.2011. 14:35

Jūlija sākumā pēc rekonstrukcijas tiks atklāta Rīgas Motormuzeja filiāle Bauskā. Tās paplašinātajās un labiekārtotajās telpās apmeklētājiem tiks piedāvāta liela seno spēkratu daudzveidība. Vienā ekspozīcijas zālē būs apskatāmi vieglie auto, ar kādiem pilsētnieki devās izbraukumos pagājušā gadsimta 30-tajos gados un pēckara laikā. Savukārt otrā zālē lauku noskaņu radīs traktori Fordson, Lanz Bulldog, īsta kuļmašīna un citi 20-30 - to gadu lauksaimniecības tehnikas paraugi. Bauskā eksponēti arī kravas un apvidus automobiļi, kuri tika plaši lietoti padomju laika kolhozos.
Tiks atklāta Rīgas Motormuzeja filiāle Bauskā

Svinīgais muzeja atklāšanas pasākums notiks 7.jūlijā plkst. 14:00. Tajā piedalīsies satiksmes ministrs, CSDD un Rīgas Motormuzeja vadība, Bauskas novada domes pārstāvji, apkārtējo muzeju un tūrisma nozares speciālisti. Vienlaikus ar ekspozīcijas atklāšanu, muzeja telpās būs apskatāma arī filiāles darbinieka Māra Bērziņa fotoizstāde "Ceļi Latvijā - Zeme. Gaiss. Ūdens."

"Arī mēs gribējām sev jaunāko brāli, kas atrastos kādā no Latvijas reģioniem", stāsta Rīgas Motormuzeja direktors Aivars Aksenoks. "Iepriekš šajā vietā bija Rīgas muzeja dublikātu un fondu spēkratu glabātuve. Tagad filiāle ir pārveidota par jaunu un kvalitatīvu tūrisma objektu Zemgalē. Mēs ceram labi sadzīvot ar apkārtējiem kaimiņu muzejiem - milžiem un gaidām viņu apmeklētājus arī pie mums."

Motormuzeja Bauskas filiāle atrodas pie VIA Baltic šosejas, pagriezienā uz Mežotni.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV