Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Hibrīdauto Fisker Karma tērē divreiz vairāk nekā solīts

Andris Vilks, 24.10.2011. 10:12

ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) veikusi neatkarīgu eksperimentu un pārbaudījusi hibrīdautomobiļa Fisker Karma degvielas patēriņu.
Hibrīdauto Fisker Karma tērē divreiz vairāk nekā solīts

Testa rezultātā atklājies, ka hibrīda režīmā automobilis patērē 4,5 litrus uz 100 kilometriem, kas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā solīja ražotājs, savukārt, pielietojot aktīvu braukšanas manieri, kad divlitru turbomotoram, ko izmanto akumulatoru enerģijas atjaunošanai, jādarbojas lielā slodzē, Karma degvielas patēriņš pieaug līdz 11,8 litriem.

Četrdurvju sedanam ir iebūvēts 2.0 litru četrcilindru tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinējs un divi elektromotori. Visu trīs agregātu kopējā jauda ir 408 ZS, bet griezes moments – 1300 Nm. 80 km Karma var nobraukt elektriskā režīmā, bet, kad enerģijas krājumi beidzas, talkā nāk iekšdedzes dzinējs, kas darbojas kā ģenerators bateriju lādēšanai, tādejādi automobiļa kopējais ar vienu uzlādi veicamais kilometru skaists pieaug līdz 483 km. baterijas var uzlādēt arī pie parastā mājas elektrotīkla.

Ražotāja reklāmā teikts, ka pie nosacījuma, ja baterijas uzlādē katru dienu un nobraukums nepārsniedz 60 km dienā, tad mēnesī var iztikt ar 34 litriem degvielas, kas nozīmē, ka uzpildes stacija jāmeklē tikai pēc 1600 km. EPA eksperiments gan liek par to šaubīties, tomēr izvēle vienmēr paliek pircēja ziņā.

Fisker Karma cena ir 90 000 dolāru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV