Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pētījums: autovadītāji Latvijā garākos pārbraucienos mēdz būt neuzmanīgi

Elīna Kļaviņa, 28.10.2011. 11:13

Nedaudz vairāk nekā trīs ceturtdaļas jeb 79% šoferi Latvijā, vadot automašīnu garākos attālumos, nodarbojas ar blakus lietām – klausās mūziku, sarunājas ar ceļabiedriem, runā pa telefonu, secināts Baltijā vadošā pasažieru pārvadājumu uzņēmuma Lux Express veiktajā pētījumā.

Saskaņā ar pētījumu gandrīz puse jeb 48% autobraucēju norādīja, ka lielākoties garos pārbraucienos klausās mūziku, gandrīz trešdaļa jeb 29% pauda viedokli, ka brauciena laikā sarunājas ar ceļabiedriem, savukārt tikai 2% atzina, ka ēd sviestmaizes vai dzer kafiju.

„Tuvojoties gada tumšajai sezonai, arvien vairāk ceļotāju, kuru gala mērķis ir Baltijas valstīs, izvēlas autobusu personīgās automašīnas vietā, savu izvēli skaidrojot ar drošības aspektiem un iespēju lietderīgi pavadīt laiku. Īpaši šī tendence vērojama starp sievietēm, kuras, iespējams, ir mazāk pārliecinātas par savām vadīšanas prasmēm vai vienkārši vēlas ceļojuma laikā atpūsties," uzsver autobusu kompānijas Lux Express Ziemeļu reģiona pārdošanas vadītāja Vlada Kulmane.

Līdzīgi kā vadot automašīnas, trešdaļa jeb 28% autobusu pasažieru garākos pārbraucienos klausās mūziku, vēl 17% izmanto iespēju pagulēt, savukārt 16% lasa kādu grāmatu, aptuveni 2% izmanto laiku, lai strādātu.

Pētījums veikts, internetā aptaujājot 523 respondentus vecumā no 20 līdz 74 gadiem.

Lux Express grupa ir vadošais pasažieru pārvadājumu uzņēmums Baltijas valstīs, kas piedāvā visbiežākos starptautiskos savienojumus starp Baltijas valstīm, Krieviju un atsevišķām ES valstīm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV