Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Renault gatavojas Kangoo Z.E. un Kangoo Maxi Z.E. pirmizrādei

Andris Vilks, 09.11.2011. 10:02

18. novembrī plānota franču kompānijas Renault pirmā elektriskā masu produkcijai paredzētā transportlīdzekļa Kangoo Z.E. un tā garākās modifikācijas Kangoo Maxi Z.E. prezentācija.
Renault gatavojas Kangoo Z.E. un Kangoo Maxi Z.E. pirmizrādei

Tie būs pilnībā elektriski transportlīdzekļi, kas varēs pārvietoties videi absolūti nekaitīgā veidā. Abi apgādāti ar elektromotoru, kas attīsta 44 kW (60 ZS) un 226 Nm griezes momentu, kas pieejams jau uzreiz pēc iekustēšanās.

Enerģiju abi spēkrati gūst no 22 kilovatstundu litija jonu baterijas, kas iebūvēti zem kravas nodalījuma grīdas, neatņemot kravai paredzēto telpu. Bateriju uzlāde notiek pie 230V tīkla, kas aizņem 6-8 stundas. Daļu strāvas automobilis atgūst bremzēšanas un ripošanas laikā, par ko atbild standarta enerģijas rekuperācijas iekārta. Savu artavu šajā procesā piedod arī vieglas rites pretestības riepas, kurās abi furgoniņi ieauti jau rūpnīcā.

Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem Kangoo Z.E. un Kangoo Maxi Z.E. var nobraukt 170 km, taču prātīgi rīkojoties ar strāvas krājumu, iespējami visi 200. Braukšanas stilu palīdzēs kontrolēt borta displejs ar trīs sektoriem – gaiši zilais sektors nozīmē, ka braukšana atbilst normālam strāvas patēriņām, tumši zilā iedaļa signalizē par to, ka automobilis atrodas maksimālajā enerģijas atgūšanas režīmā, savukārt redzot bultiņu pretī sarkanajam sektoram, Renault vadītājam jāsaprot, ka šobrīd elektro furgoniņi strāvu „ēd pilnām mutēm."

Elektriskajiem komponentiem ir 5 gadu vai 100 000 km nobraukuma garantija.

4,21 metrus garais Kangoo Z.E. un 4,6 garais Kangoo Maxi Z.E. nodrošina tādu pašu kravas tilpumu kā Kangoo Rapid un Kangoo Rapid Maxi ar iekšdedzes dzinējiem – atkarībā no versijas Kangoo Z.E. varēs transportēt līdz pat 3 – 3,5 kubikmetriem un 595 kg, bet Kangoo Maxi Z.E. divvietīgajā izpildījuma – 4,6 kubikmetrus un 595 kg, piecvietīgajā – 3,4 kubikmetrus un 632 kg.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV