Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Audi A1 Sportback – mazulis ar piecām durvīm

Andris Vilks, 21.11.2011. 13:55

Losandželosas motoršovā Audi prezentējis jaunu sava mazāko meļa A1 modifikāciju – A1 Sportback, kas no 2010.gada pieejamās A1 trīsdurvju varianta atšķirsies ar praktiskāku piecdurvju virsbūvi.
Audi A1 Sportback – mazulis ar piecām durvīm

Izmēru ziņā jaunums saņēmis vien simbolisku piedevu augstumā (6 mm) un platumā (6 mm), citos parametros palikdams tāds pats: garums 3,95 m, riteņu bāze 2,47 m. Aizmugures sēdeklis iegremdēts dziļāk, tādejādi kopējais aizmugurē sēdošo ieguvums ir 11 mm. Starp citu, atšķirībā no trīsdurvju varianta, kas pieejams tikai ar divvietīgu sēdekli, Sportback var pasūtīt arī kopēju trīsvietīgu dīvānu, pie tam cena nemainīsies.

A1 Sportback bagāžas nodalījums ir tāds pats kā A1 – 270 litri, ko, nolaižot sēdekļa atzveltni var palielināt līdz 920 litriem.

Ražotājs pacenties, lai pircējs varētu dažādot izvēlētā automobiļa izskatu, tādēļ A1 Sportback varēs izvēlēties citādas krāsas jumtu (A1 tikai jumta līkni) melnā, sudrabotā vai pelēkā krāsā. Tikai Sportback pieejama Samoaorange oranžā virsbūves krāsa un 17 collu septiņu spieķu dizaina alumīnija diski. Opciju sarakstā arī sportiskā S-line pakete ar citādiem buferiem un sliekšņu uzlikām.

Motoru gammā seši četru cilindru dzinēji – trīs benzīna (86, 122, 185 ZS) un trīs dīzeļi (90, 105, 143 ZS). Standartā visiem sešu pakāpju mehāniskā kārba, taču dažus no tiem var kombinēt arī ar septiņu pakāpju divsajūgu S tronic. Vēlāk Audi sola arī jaunu 140 ZS TFSI ar cilindru atslēgšanas iespēju, kā rezultātā degvielas patēriņš samazināsies līdz 4,7 l/100 km. Pie neliela noslogojuma un zemu līdz vidēju apgriezienu diapazonā, divi no četriem dzinēja cilindriem atslēdzas, lai taupītu degvielu un zibenīgi atgriežas pie darba kolīdz vadītājs straujāk nospiež gāzes pedāli. Dinamika no tā necietīs – 1.4 TFSI pa spēkam 212 km/h maksimālais ātrums, bet ieskrējiens no vietas līdz simtam tiek realizēts 8,1 sekundē.

A1 Sportback dīleru salonos nonāks 2012.gada pirmajā ceturksnī. Izdevīgākais benzīna variants (1.2 TFSI 86 ZS) maksās 16 950 eiro, bet par lētāko dīzeli būs jāizliek vismaz 19 050€. Abos variantos tas ir par 950 eiro vairāk nekā prasa par trīsdurvju A1.

A1 Sportback sērijveida aprīkojumā manuālā klimata iekārta, elektriski regulējami spoguļi , elektriskie stiklu pacēlāji, augstumā regulējams vadītāja sēdeklis un CD-radio. Par papildu maksu var tikt pie ksenona starmešiem ar gaismas diožu dienasgaismām, LED aizmugurējās optikas, multifunkciju sporta stūres, salona ādas apdares vai navigācijas sistēmas ar 6,5 collu displeju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV