Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

ASV pārdota „Laika mašīna"

Andris Vilks, 29.12.2011. 09:52

541 200 dolāri – tieši tik samaksājis kāds bagāts klients par sportkāru DeLorean DMC 12 no kinofilmas „Atpakaļ nākotnē (Back to the Future III)".
ASV pārdota „Laika mašīna"

Kino grāvēja uzņemšanas laukumā pavisam tika nodarbināti septiņi DeLorean sportkāri, taču līdz mūsdienām izdzīvojuši tikai trīs.

Izsolē pārdotais eksemplārs piedalījās filmas trešajā daļā – automašīnai tika nomainīta piekare un iebūvēts drošības karkass, bet standarta 2,8 litru motors deva vietu jaudīgākam Volkswagen sešcilindru agregātam. Pēdējos astoņus gadus filmu zvaigzne glabājās privāta kolekcionāra garāžā.

Var piebilst, ka DeLorean DMC 12 kulta statusu iemantoja, pateicoties tieši minētajai kinofilmai, kur automobilim bija atvēlēta „laika mašīnas" loma.

Divu gadu laikā DeLorean Motor Company pavisam izgatavoja deviņus tūkstošus šādu automašīnu un tiek uzskatīts, ka apmēram 6500 no tām vēl ir apritē.

Sērijveida izpildījumā 4,2 metrus garajai divdurvju kupejai DeLorean DMC12 bija iebūvēts 2,8 litru 150 ZS V6 motors, ko komplektēja ar piecu pakāpju manuālo vai trīs pakāpju automātisko transmisiju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV