Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport arābu šeihiem

Andris Vilks, 25.01.2012. 09:58

Noslēgusies Detroitas autoizstāde un pasaules autoražotāji pievērsušies Kataras motoršovam. Diezin vai šeihus un naftas magnātus ieinteresēs Ford Fiesta vai Volkswagen Up!, tādēļ uz tuksnešu zemi tiek sūtīti super kategorijas automobiļi un to īpašās versijas.
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport arābu šeihiem

Tieši tā rīkojies Volkswagen sastāvā ietilpstošais franču ražotājs Bugatti, kas uz Kataru atvedis ātrāko sērijveida rodsteru pasaulē - Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, kam iznācienam Kataras šovā iedalīts jauns krāsu un ekskluzīvu materiālu uzvalks 180 000 eiro vērtībā.

Standarta Grand Sport ar noņemamu centrālo jumta daļu saņēmis jaunu virsbūves krāsojumu Bicolor stilā - klasisku dzeltenas un melnās krāsas (runā, ka tā esot bijusi paša Etore Bugatti mīļākā krāsu kombinācija) salikumu, kur dzeltenā virsbūves augšpuse kontrastē ar melnu oglekļšķiedras „jostu" tās apakšā un melniem riteņu diskiem. Spēkrata salons ieturēts analogā stilā – dzeltenie ādas sēdekļi ar melnu diegu nošuvumu sadzīvo ar melnas krāsas priekšējo paneli un pelēko durvju apšuvumu, bet papildu sportiskumu piešķir oglekļa šķiedras apdares elementi viduskonsolē. Stūre un ātrumpārslēgs apvilkti ar melnu ādu un dekorēti ar dzeltenu diegu nošuvumu.

Automašīnas tehniskais pildījums palicis nemainīgs – uz priekšu to dzen 8 litru W16 ar 1001 ZS jaudu, kas nodrošina 350 km/h maksimālo ātrumu ar atvērtu jumtu vai 407 km/h, ja jumta noņemamā daļa atrodas savā vietā.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Kataras eksponāta cena – 1,58 miljoni eiro.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV