Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

EuroNCAP nosauc drošākos automobiļus

Andris Vilks, 01.02.2012. 16:02

EuroNCAP apkopojusi datus par 2011.gadā pārbaudītajiem 53 automobiļiem un publicējusi sarakstu ar drošākajiem automobiļiem
EuroNCAP nosauc drošākos automobiļus

EuroNCAP apkopojusi datus par 2011.gadā pārbaudītajiem 53 automobiļiem un publicējusi sarakstu ar drošākajiem automobiļiem, nosaucot piecus labākos savā segmentā:

* labākais kompakto apvidus automobiļu grupā – Audi Q3
* mazauto – Chevrolet Aveo
* kompaktauto – Ford Focus
* kompaktais minivens – Mercedes-Benz B klase
* lielais ģimenes auto – Volvo V60

Pavisam nedaudz augstāk minētajiem modeļiem zaudēja Chevrolet Malibu, Mercedes-Benz M klase, Toyota Yaris, Lexus CT 200h, Opel Zafira Tourer, Hyundai ix20 un BMW X1.

Kopumā pavisam 41 modelis tika atzīmēts ar augstāko novērtējumu „5 zvaigznes," 11 modeļi ieguva „4 zvaizgznes," bet visvājākais rezultāts „3 zvaigznes," tika piešķirts vienam modelim – Renault meitasuzņēmuma Dacia ražotajam krosoveram Duster.

2011.gadā EuroNCAP pārbaudi izturēja arī vairāki elektroautomobiļi un plug-in hibrīdi, kā arī viens pikaps (Ford Ranger), kas ieguva visu laiku labāko novērtējumu pikapu ieskaitē.

Jāatzīmē, ka šogad EuroNCAP pārbaudes notiks pēc stingrākiem standartiem: gājēju aizsardzības vērtējumā latiņa tiek pacelta no 40 uz 60%. EuroNCAP atzīmē, ka lielākas izredzes saņemt augstāko vērtējumu būs tiem ražotājiem, kas savos modeļos ieviesīs tādas progresīvas un sadursmes risku mazinošas tehnoloģijas kā sadursmes novēršanas palīgsistēma, avārijas bremzēšanas palīgsistēma un tā saucamā City bremžu sistēma, kas spēj pat pilnībā novērst sadursmes maza pilsētas ātruma gadījumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV