Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ford rada Opel Meriva konkurentu

Andris Vilks, 02.02.2012. 09:36

Ženēvas autoizstādē martā, Ford kompānija nodemonstrēs minivena B-Max sērijveida modeli.
Ford rada Opel Meriva konkurentu

B-Max ir aptuveni četrus metrus garš transportlīdzeklis, kas vilina ar daudzfunkcionālu salonu, bagātīgu aprīkojumu un ekonomiskiem dzinējiem. Jau 2012.gada rudenī uz Ford Fiesta bāzes veidotais minivens nonāks Eiropas tirgū un iekļausies segmentā, kur pašlaik saimnieko Opel Meriva.

Pretstatā Opel Meriva izvēlētajam durvju konceptam, (aizmugurējās sānu durvis, kas veras pretēji braukšanas virzienam), Ford konstruktori atteikušies no virsbūves vidējā balsta un aizmugurējās sānu durvis izveidojuši atbīdāmas, kas kopā ar atvērtām priekšējām durvīm veido 1,5 m brīvu nišu un lielisku piekļuvi salonam.

Jaunā Ford B-Max bāzes modelis aprīkots ar vienlitrīgu 100 ZS EcoBoost saimes benzīna motoru, kas pazīstams ar savu pārliecinošo jaudas un efektivitātes apvienojumu. Jāatzīmē šī motora mazais CO2 izmešu daudzums, kas ir tikai 109 grami uz vienu kilometru.

Kopā ar minēto benzīna dzinēju, spēka agregātu klāstā būs arī vairāki Duratorq dīzeļi. Automašīnas cena pagaidām nav zināma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV