Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izstāde "Auto 2012" Ķīpsalā apvienos visus autonozares virzienus

EasyGet.lv, 13.02.2012. 15:37

No 27. līdz 29. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2012", kuru rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociāciju (LPAA) un Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociāciju "Latvijas auto", informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.
Izstāde "Auto 2012" Ķīpsalā apvienos visus autonozares virzienus

Vērienīgais pasākums Ķīpsalā apvienos četras izstādes: jaunu auto izstādi-gadatirgu "Auto 2012", transporta un industriālās tehnikas izstādi "Transporta tehnika 2012", specializēto autoservisu aprīkojuma, automobiļu remonta instrumentu un aksesuāru izstādi "Automehānika 2012" un autotūninga šovu "Auto Exotica 2012".

"Autoizstāde pavasarī Ķīpsalā ir jau sena tradīcija, un arī šogad apmeklētājiem būs iespēja aplūkot krāšņus visdažādāko marku un modifikāciju automobiļus un tehniku," stāsta BT 1 autoizstāžu projektu grupas direktors Agris Reihmanis. Viņš uzsver: "Tas, ka autošovs un profesionālās izstādes notiek vienlaikus, noteikti ir ieguvums visiem apmeklētājiem - tie varēs apmeklēt lielāku un plašāku izstādi un dažādus pasākumus, kā arī iegūt noderīgu praktisku informāciju, jo ikvienam autovadītājam un īpašniekam agri vai vēlu nākas saskarties ar nepieciešamību uzturēt un uzlabot savu spēkratu. Profesionāļiem, savukārt, tā ir iespēja uzrunāt lielu apmeklētāju skaitu, lai prezentētu savus produktus un pakalpojumus, iegūtu jaunus klientus un veicinātu savu biznesu."

Izstādes "Auto", "Automehānika" un "Transporta tehnika" būs izvietotas Izstāžu centra hallē Nr.2 un ārējā ekspozīcijas laukumā, savukārt autotūninga šovs "Auto Exotica" šogad notiks atsevišķi hallē Nr.1. Apmeklētāji ar vienu ieejas biļeti varēs apmeklēt visus pasākumus.

"Auto 2012"

Jaunu vieglo automobiļu tirdzniecībā 2011.gadā bija vērojams būtisks pieaugums, pēc LPAA prognozēm jaunu auto pārdošanas apjomi turpinās pieaugt arī 2012.gadā. Lai arī tirdzniecības apjomi nav salīdzināmi ar pirmskrīzes rādītājiem, tomēr autoparka novecošanās un ar to saistītās apkopes un remonta izmaksas tieši šobrīd liek daudziem automobiļu lietotājiem atgriezties pie domas par vecā auto nomaiņu pret jaunāku. Šīs tirgus tendences tieši atspoguļosies arī izstādes-gadatirgus "Auto" piedāvājumā, kur vienkopus varēs apskatīt un izvērtēt populārāko automarku aktuālo modeļu piedāvājumus, salīdzināt to priekšrocības un trūkumus, kā arī izvēlēties sev piemērotāko automobili gan darba, gan privātajām vajadzībām. Līdz februāra sākumam dalībai izstādē autotirgotāji jau pieteikuši 13 vieglo automobiļu markas - Citroen, Ford, Hyundai, KIA, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Subaru, Suzuki.

Autotirgotāji plāno piedāvāt tieši izstādē īpaši izdevīgus nosacījumus jaunu auto iegādei, tāpat izstādē būs iespējams iepazīties ar aktuālāko informāciju par jaunumiem satiksmes drošības un auto apmācības jomā.

"Automehānika 2012"

Izstāde "Automehānika 2012" - iekārtas un instrumenti darbībā, plaša jaunāko autoservisa iekārtu, instrumentu, tehnoloģiju un apkopes līdzekļu ekspozīcija, kā arī sacensības topošajiem automehāniķiem un profesionāļiem.

Specializētajā izstādē "Automehānika" tiekas autonozares speciālisti, lai atskatītos uz padarīto, parādītu jaunākās produktu un pakalpojumu tendences, kā arī risinātu aktuālus jautājumus. "Automehānika 2012" aicina tikties servisu īpašniekus un darbiniekus, autoinženierus, automehāniķus, automobiļu piederumu tirgotājus, autonozares speciālistus, kā arī ikvienu, kas pats remontē savu automobili. Atraktīvs un izglītojošs būs topošo automehāniķu konkurss "Automehāniķis 2012". Tajā sacentīsies labākās komandas no specializētajām mācību iestādēm un tehnikumiem, lai spraigās sacensībās, izmantojot modernākās iekārtas un aprīkojumu, noskaidrotu labākos.

Lai demonstrētu autoservisu meistaru profesionalitātes līmeni, patērētājiem skaidrotu autoservisa izvēles nozīmīgumu, kā arī veicinātu profesionālu automeistaru darba prestiža celšanu, izstādes "Automehānika 2012" laikā notiks arī "Robert Bosch" rīkotais profesionālo diagnostikas tehniķu meistarības konkurss "Automehānika PRO 2012". Savukārt Latvijas Autoinženieru asociācija rīkos konferenci, kurā notiks diskusijas par situāciju autobūves un autoremonta nozarē Latvijā.

"Transporta tehnika 2012"

Biznesa izstāde "Transporta tehnika" ir komplekss pasākums transporta komerctehnikas, komunālās un industriālās tehnikas un noliktavu tehnikas tirdzniecības uzņēmējiem, kā arī ceļu infrastruktūras uzturēšanas un speciālās ceļu tehnikas tirdzniecības uzņēmumiem. Savukārt iepazīties ar šo plašo ekspozīciju un dibināt jaunus biznesa kontaktus tiek aicināti uzņēmēji, kuri darbojas tranzīta, kravu pārvadājumu un loģistikas, kā arī transporta infrastruktūras pilnveidošanas jomā.

Arī komerctransporta tirgus ir piedzīvojis būtisku izaugsmi 2011.gadā, un, lai arī nozares speciālistu viedokļi par turpmākās izaugsmes tempiem ir dažādi, neapšaubāmi, izstādē vērojamie komerctransporta un tā aprīkojuma tirgotāju piedāvājumi tieši tagad būs īpaši aktuāli loģistikas nozares uzņēmumiem. Daudzos uzņēmumos "treknajos gados" iepirktie vilcēji un piekabes ir sasnieguši laiku, kad tos nepieciešams nomainīt pret jauniem, lai saglabātu biznesa rentabilitāti un izvairītos no liekiem riskiem un remontiem.

Izstādē plašo tehnikas klāstu papildinās telemātikas sadaļa (intelektuālās transporta sistēmas), kas pārstāvēs pārvadājumu procesu automatizēto sistēmu vadību, uzņēmumu autoparku vadības, maršrutēšanas un loģistikas pakalpojumus, GPS maršruta kontroles iekārtas un navigācijas sistēmas.

Savu dalību izstādē jau apliecinājuši vairāki pazīstami uzņēmumi no Latvijas un ārzemēm ar atpazīstamiem zīmoliem, tādiem kā KÖGEL, WIELTON, TRAILIS, KNAPEN, FERRUS, CAT Cargo Logistics, MASCUS, WSP, SNS Nodaļa, VARICOM, MAPON un citi.

"Auto Exotica 2012"

Apmeklētājiem labi zināmā izstāde "Auto Exotica" pulcēs gan vietējos, gan aizrobežu autoentuziastus, kurus vieno vēlme individualizēt sērijveida automobiļus. Autotūnings, automobiļu audiosistēmas, pilnīgi unikālas konstrukcijas automobiļi - tas ir viss, kas pārvērš pelēko ierindas automobili par mākslas darbu, par pašizteiksmes līdzekli. Arī šogad apmeklētāji varēs sastapties aci pret aci ar vietējā un pasaules mēroga autotūninga paraugiem, aplūkot populārāko autosporta disciplīnu jaunajai 2012.gada sezonai sagatavotos sporta automobiļus, autoklubu ekspozīciju un tūninga izstādēm raksturīgā Party atmosfērā satikties ar domubiedriem no autoklubiem un autosporta komandām, lai gūtu svaigas idejas auto uzlabošanai.

Spožākās tūnēto automobiļu sadaļas "Auto Exotica" zvaigznes šoreiz būs stilīgie, krāšņie un kičīgie hotrodi (hot rod) un louraideri (lowrider) no Skandināvijas. Pirms daudziem gadiem louraideri Rīgā jau ciemojās un tika uzņemti ar neviltotu sajūsmu. Šoreiz uz Ķīpsalu atceļos visjaunākie projekti vēl kuplākā skaitā. Autotūninga šovu rīko BT 1 sadarbībā ar SIA "Auto Ekspo".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV