Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vislētākais hibrīds Eiropā – Toyota Yaris maksās 16 950€

Andris Vilks, 08.03.2012. 11:30

Šķiet, ka tuvojas laiks, kad hibrīdtehnoloģija sāk nolaisties no saviem cenu augstumiem – Ženēvā skatāmais Toyota Yaris Hybrid maksā „tikai" 16 950 eiro.
Vislētākais hibrīds Eiropā – Toyota Yaris maksās 16 950€

Šobrīd tas ir cenu ziņā izdevīgākais hibrīdautomobilis, kas ir par 2000 eiro lētāks nekā Honda Jazz.

Toyota Yaris Hybrid ir komplektēts ar hibrīdiekārtu, kas sastāv no 1,5 litru benzīna motora un elektromotora tandēma ar kopējo jaudu 100 ZS. Kompaktā automobiļa vidējais degvielas patēriņš ir 3,5 litri uz 100 km, bet kaitīgo CO2 izmešu daudzums -79 grami uz 1 km.

Konstruējot Yaris hibrīdu, Toyota pirmoreiz izmantojusi risinājumu, kad niķeļa metālhidrīda akumulatoru bloks tiek iebūvēts zem aizmugurējā sēdekļa, tādejādi bagāžas nodalījuma tilpums saglabājas nemainīgs. Jāatzīmē, ka nelielus attālumus Yaris Hybrid varēs nobraukt, izmantojot vienīgi elektropiedziņu.

Automašīnas bāzes komplektācijā būs elektriski regulējami spoguļi, divu zonu klimatkontrole, centrālā atslēga, augstumā regulējams vadītāja sēdeklis, elektriskie stiklu pacēlāji priekšā, kā arī stabilitātes kontroles sistēma VSC, LED dienas gaitas lukturi un 7 gaisa drošības spilveni, ieskaitot vadītāju ceļgalu spilvenu. Neskaitot šo, Yaris Hybrid būs vēl divas komplektācijas, taču to cenas sāksies no 17 900 un 19 200 eiro.

Eiropas lētākā hibrīda priekšrocības varēs izbaudīt jau no jūnija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV