Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Elektromobilis Renault Zoe bez uzlādēšanas varēs nobraukt 210 km

Andris Vilks, 09.03.2012. 10:44

Galvenais ir atrast, ar ko izcelties un tad tavs izstrādājums patiešām būs pats, pats... 2012.gada Ženēvas autosalons ar to arī raksturīgs, piemēram, Mercedes-Benz savu E klases sedanu reklamē, kā pašu ekonomiskāko biznesa klases modeli pasaulē, Toyota jauno Yaris hibrīdu virza kā pašu lētāko hibrīdautomobili, kas nopērkams Eiropas tirgū, bet Renault savu jaunumu Zoe piesaka kā pirmo sērijveida elektromobili Eiropas tirgū, kas bez uzlādēšanas varēs nobraukt līdz pat 210 km.
Elektromobilis Renault Zoe bez uzlādēšanas varēs nobraukt 210 km

Kā tika ziņots iepriekš, Renault Zoe ir apgādāts ar 95 ZS elektromotoru un litija jonu akumulatoru bloku, kas iebūvēts zem centrālā tuneļa. Renault apgalvo, ka ikdienas pilsētas satiksmē ziemas laikā Zoe ar vienu uzlādes ciklu spēs nobraukt 100 km, bet mērenā klimatā tie varētu būt aptuveni 150 km. Elektromobiļa strāvas krājumus varēs atjaunot no dažāda sprieguma tīkliem un no tā būs atkarīgs šī procesa ilgums, kas svārstīsies no 30 min līdz deviņām stundām. Baterijas varēs uzlādēt arī īpašās 22 kilovatu uzlādes stacijās, kur tas aizņems 60 minūtes.

Elektromobilis aprīkots ar bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu, Michelin Energy E-V riepām, ko ražotājs izstrādājis speciāli videi draudzīgam transportam, kā arī „skaņas ģeneratoru" – ierīci, kas imitē iekšdedzes motora skaņu un brīdina vājredzīgus cilvēkus par savu tuvošanos.

Eiropas tirgū Renault Zoe maksās, sākot no 15,7 tūkstošiem eiro, kam jāpieskaita 87€ mēneša noma par akumulatoru bateriju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV