Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Audi A3 jaunā paaudze startē Ženēvā

Andris Vilks, 12.03.2012. 13:10

82. Starptautiskajā Ženēvas autoizstādē vācu kompānija Audi iepazīstina ar kompaktās klases modeļa A3 jaunās paaudzes pārstāvi. Jaunais A3 ir par 80 kg vieglāks, kas nācis par labu degvielas patēriņam. Ražotājs norāda, ka šajā ziņā trešās paaudzes modelis iepriekšējo pārspēs par 12%.
Audi A3 jaunā paaudze startē Ženēvā

Viens no svarīgākajiem ingolštatiešu jaunumiem izceļas ar XXL izmēra trapecveida radiatora dekoratīvo režģi, prāviem un virzienā uz centru izstieptiem galvenajiem lukturiem, kupejas veida jumta līniju un sānu paneļos ievalcētu līniju. Aizmugures daļa ar gaismas diožu lukturiem atgādina A1. Par papildu maksu pieejami Xenon plus tehnoloģijas galvenie lukturi komplektā ar LED dienas gaitas starmešiem. Vēlāk ražotājs sola arī LED galvenos lukturus, tādejādi A3 kļūs par pirmo kompaktklases modeli, kam pieejama šāda ekstra.

A3 garums palicis nemainīgs (4,24 m), bet riteņu bāze pieaugusi par 2 cm līdz 2,60 m. bagāžas nodalījums var uzņemt 365, bet ar nolaistām atzveltnēm – 1100 litrus.

Motoru piedāvājums tiks kuplināts ar diviem jauniem dzinējiem: 1,8 litru TFSI (180 ZS) benzīna motoru komplektā ar septiņu pakāpju S-tronic kārbu un 2 litru (150 ZS) dīzeli, kam sadarbības partneris būs sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba. Taču tas ir tikai sākums – jau 2012.gada beigās A3 motoriem pievienosies īpaši taupīgs 1,6 litru dīzelis, kas tērēs vien 3,8 litrus uz 100 km, bet nedaudz tālākā nākotnē ražotājs sola hibrīdmodifikāciju un A3 versiju, kas par degvielu izmantos gāzi. Spēka agregātu klāstā parādīsies arī jauns bāzes dīzelis un pats jaudīgākais motors, kas tiek gatavots sportiskajai modifikācijai S3.

A3 salona iekārtojums līdzinās mazajam brālim A1 par ko atgādina četrie apaļie ventilācijas deflektori, kā arī šķietami gaisīgais kokpits. Krāsainais informācijas displejs, kas pieejams sākot ar komplektāciju Ambition, spēj attēlot 3-D grafiku. 7 collu MMI monitors, ko elektromotoriņš izbīda priekšējā paneļa centrā, ir tikai 11 mm biezs. Tā kā A3 turpmāk tiek izmantota elektromehāniskā stāvbremze, vairāk vietas atlicis MMI vadības sistēmai, kas dārgākajās versijās būs komplektēta ar skārienjutīgu vadības ekrānu.

Par papildu maksu A3 drošības sistēmas varēs uzlabot ar adaptīvo kruīzkontroli, aklā leņķa asistentu, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, parkošanās palīgsistēmu, joslas pamešanas brīdinājuma sistēmu, kā arī Pre Sense Basic tehnoloģiju, kas saņemot signālu no ESP sensoriem par nestabilu riteņu stāvokli, parūpēsies, lai priekšējo sēdekļu drošības jostas tiktu savilktas, bet jumta lūka un logi tiktu aizvērti. Opciju sarakstā arī adaptīvie lukturi un Magnetic Ride šasija.

Jāpiebilst, ka šā gada beigās modeļu piedāvājumam pievienosies A3 piecduvju variants Sportback, bet nākamgad tam sekos A3 kabriolets un sedans.

Audi A3 cena sāksies no 21 600 eiro par versiju ar 1,2 litru TFSI 105 ZS benzīna motoru. Tas ir par 500€ vairāk nekā prasa par līdzīgi motorizētu A3 pašreizējās paaudzes hečbeku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV