Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

"Vaira" – eksprezidentes vārdā nosauktais motocikls – jau šonedēļ izstādē Ķīpsalā

EasyGet.lv, 29.03.2012. 14:00

Izstādē "Motocikls 2012" līdzās jaunākajiem motociklu modeļiem būs arī pašu uztūnēti dzelzs rumaki, starp kuriem būs aplūkojams ar "baltais gulbis" – jau par klasiku kļuvušais Harley Davidson Heritage Softail motocikls vārdā "Vaira", informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere. Šis spoži baltais motocikls ir rotāts ar Lielvārdes jostas elementiem un nosaukts bijušās Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vārdā.
"Vaira" – eksprezidentes vārdā nosauktais motocikls – jau šonedēļ izstādē Ķīpsalā

Galerijas:

"Pirms pāris gadiem, kad motociklu bija paredzēts jau iznīcināt, dzima spontāna ideja pārveidot braucamo, turklāt kā veltījumu Rīgai. Tādēļ radās aktuāls jautājums kādā veidā šo ideju iedzīvināt," stāsta Uģis Spēlmanis, SIA „Tanders" pārstāvis, kura paspārnē motospēkrata pārveide tika veikta. „Sākotnēji bija vairākas versijas – Lāčplēsis, Brīvības piemineklis, līdz beidzot nonācām pie Lielvārdes jostas, kas sevī iemieso visu latvisko."

"Laikā, kad braucamais tapa, Valsts prezidente bija Vaira Vīķe-Freiberga, turklāt viņa nacionālajos svētkos parasti tērpās tautas tērpā. Tādēļ vārds „Vaira" motociklam, ko rotā tautiskie motīvi, radās pilnīgi organiski un uzreiz „pielipa," stāsta U. Spēlmanis.

Kā atzīst Vaira Vīķe-Freiberga, etnogrāfiskiem motīviem rotātais motocikls vēl latviskāks nevarot būt, turklāt tas ir ļoti skaists. Eksprezidente izteica cerību, ka vārds "Vaira" tiks godam nests.

"ASV ir ļoti populāri braucamos izrotāt ar patriotisko simboliku – svītrām un zvaigznēm karoga krāsās. Šis konkrētais motocikls ir unikāls, jo ir vienīgais, kas rotāts ar latvisku simboliku," stāsta žurnālists Arnis Blodons. "Cerams, ka šāda patriotiskā tematika mūsu Latvijas motobraucēju vidū kļūs populāra un aizvien vairāk ieies motobraucēju modē," saka A.Blodons.

Kā zināms, motociklu un aksesuāru izstāde "Motocikls 2012" notiks no 30. līdz 1. aprīlim Ķīpsalā. Trīs dienas Ķīpsalā atsevišķā motohallē rūks motori, būs aplūkojami visdažādākie spēkrati, tostarp arī vēsturiskie motocikli, notiks dažādi šovi un paraugdemonstrējumi. Plašāka informācija izstādes mājaslapā: www.bt1.lv/bt1/atputasports

Foto: Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Foto (c) F64

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV