Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Autošovā "Auto Exotica 2012" dominēs skandināvi

EasyGet.lv, 20.04.2012. 14:15

Autotūninga šovs "Auto Exotica", kā ierasts, ik gadu pulcē autosporta, autotūninga un ekskluzīvo automašīnu fanus, kā arī automīļus, kuri vēlas redzēt ko nebijušu no autopasaules. Arī šis gads nebūs izņēmums – bez neskaitāmiem pašmāju sacīkšu automobiļiem un dažādiem Latvijā reti sastopamiem sporta automobiļiem prožektoru gaismās gozēsies teju vai desmit eksponāti no Skandināvijas un zeltītā bruņumašīna no jaunās filmas „Diktators". Šos un vēl daudzus citus spēkratus Ķīpsalā būs iespējams apskatīt no 27. līdz 29. aprīlim, informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.
Autošovā "Auto Exotica 2012" dominēs skandināvi

Lukasa Kosa kolekcija

 

"Auto Exotica 2012" laikā pirmo reizi Latvijā būs redzama zviedru autotūninga speciālista un neskaitāmu godalgu ieguvēja Lukasa Kosa (Lukas Koos (z) ) tūnēto automašīnu kolekcija, ko savā ekspozīcijā kāro iekļaut ne viens vien autošovs. Lukass Rīgā ieradīsies ar četrām automašīnām, no kurām viena Rīgā svinēs savu pasaules pirmizrādi, – paredzēts, ka Lukasa pārbūvētais "Nissan 350Z Track Edition" modelis ar nosaukumu "Zuperior" tieši pirms došanās uz Rīgu izripos no darbnīcas pilnīgi jaunā izskatā. Šobrīd zviedru autotūninga zvaigzne neatklāj, kādas pārvērtības būs guvis šis automobilis. Lukass Koss no savas kolekcijas uz Rīgu plāno nogādāt pārbūvēto "Mazda RX8" ar nosaukumu "Zitrix" un divus pārbūvētus "Mitsubishi Eclipse GTV" – "Zenith" un "Zliver". Pēdējais no tiem ir būvēts uz "Eclipse" kabrioleta bāzes. Papildu informācija: http://www.kooz.se/

Skandināvu hotrodi un louraideri

Izvērtējot "Auto Exotica" eksponātus, kas kopš 1999. gada visvairāk ir priecējuši izstādes apmeklētājus, autošova organizatori vērsās pie skandināvu hotrodu un louraideru kustības pamatlicējiem, aicinot tos pēc ilgāka pārtraukuma ierasties Ķīpasalā. Šobrīd zināms, ka Rīgā no Zviedrijas ieradīsies četri šādi automobiļi. Zviedri gan vēl neatklāj, ar kādiem tieši automobiļiem tie ieradīsies Latvijā, taču jau tagad ir skaidrs, ka visiem, kuriem patīk interesantas automobiļu konstrukcijas – spēkrati ar pagājušā gadsimta vidus automobiļu virsbūvēm, zem kurām atrodas mūsdienu jaudīgākā tehnika, kā arī hidrauliskās sistēmas, kas ļauj automašīnām "lēkāt kā sienāžiem", – aprīļa pēdējās nedēļas nogales plānā ir jāiekļauj autošova "Auto Exotica 2012" apmeklējums.

Diktatora auto

Jau maijā uz kino ekrāniem visā pasaulē sāks demonstrēt skandalozā britu komiķa Sašas Barona Koena jaunāko mākslas filmu "Diktators" (The Dictator). Arī autošovā "Auto Exotica 2012" būs jūtama šīs filmas "elpa" – ekspozīcijā, vārda tiešā nozīmē, mirdzēs diktatora apzeltītais, bruņotais apvidus automobilis "Dartz Prombron".

Sporta automobiļi, autoklubu ekspozīcija un audiosacensības

Līdztekus zvaigznēm apmeklētāji Ķīpsalā varēs arī aci pret aci aplūkot 2012. gada sezonai sagatavotos sporta automobiļus populārākajās autosporta disciplīnās un autoklubu ekspozīciju, kā arī tūninga izstādēm raksturīgā Party atmosfērā satikties ar domubiedriem no autoklubiem un autosporta komandām, lai gūtu svaigas idejas automobiļu uzlabošanai.

Pēc dažu gadu pārtraukuma autošovā "Auto Exotica 2012" atkal notiks automobiļu audiosacensības. Tajās visi automobiļu audiomīļotāji varēs sacensties savā starpā, cenšoties pierādīt, ka to automašīnas ir visskaļākās vai spēj radīt viskvalitatīvāko skanējumu.

Papildu informācija: www.bt1.lv/auto

Foto: Auto no Lukasa Kosa kolekcijas. Foto (c) http://www.kooz.se/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV