Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Sākusies akcija "Motociklistu redzi? Palaid to... tas var būt patīkami!"

EasyGet.lv, 25.05.2012. 13:36

Sperot nākamo soli moto un auto braucēju sapratnes uzlabošanā, Latvijas lielākais motoforums Motopower.lv maijā sāk jaunu kampaņu – "Motociklistu redzi? Palaid to... tas var būt patīkami!", informē Motopower.lv pārstāvis Anrijs Anspoks.
Sākusies akcija "Motociklistu redzi? Palaid to... tas var būt patīkami!"

Pateicoties braukšanas kultūras pašattīstībai, kā arī diskusijām sabiedriskajā telpā, motobraucēju un autovadītāju saskarme uz ielām un ceļiem turpina uzlaboties, tomēr to aizvien var pilnveidot.

Abas puses var ne tikai pieprasīt, abas puses var arī dot – tāds ir Motopower.lv jaunās kampaņas pamatuzstādījums. Kampaņa norisināsies maijā un būs redzama internetā, televīzijā un arī uz ielām.

Iepriekš sagatavoti videoklipi un speciāli instruēti motociklisti Rīgas ielās ar konkrētiem piemēriem rādīs, kā potenciāli saspringtas situācijas var pārvērst patīkamā komunikācijā un kā šāda saskarsme no atsevišķām epiziodēm var kļūt par pozitīvu, pastāvīgu un satiksmes drošību uzlabojošu ieradumu.

"Izvēlētie videoklipu un akcijas dalībnieku paņēmieni kādam var šķist nedaudz izaicinoši – no sabiedriskās kārtības vai satiksmes noteikumu burtiskas izpildīšanas viedokļa. Taču, ja tas ir tas, kas vajadzīgs, lai pievērstu uzmanību, neliela, pozitīva provokācija ir attaisnojama," uzskata akcijas organizators un Motopower.lv vadītājs Anrijs Anspoks.

"Pagājušā gada motsezonas laikā uzvirmoja asas, nereti ļoti agresīvas diskusijas, izskanot viedoklim, ka motociklisti sev pieprasa kaut kādas īpašas tiesības. Ar šo akciju mēs gribam parādīt, ka drošība un pozitīva saskarsme ir abpusējas domāšanas un rīcības rezultāts un ka autobraucējiem un motociklistiem vienam otru nevajadzētu uztvert kā oponentus," uzsver akcijas rīkotājs.

"Vienlaikus mēs gribam brīdināt autovadītājus uzmanīties, jo pārsteigums, ko ietver akcija, var izradīties tik spēcīgs, ka var nākties smaidīt visu atlikušo dienu un uz ceļa notiekošajam veltīt papildu koncentrēšanos," iesaka akcijas rīkotājs.

Oficiālais video:

"LETA" video:

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV