Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā viesosies Monster X Tour Show

EasyGet.lv, 26.09.2012. 16:22

31. oktobrī hallē „Arēna Rīga" atskanēs jaudīgu motoru rūkoņa un tiks iztērēti neskaitāmi litri degvielas, jo uz vienu dienu tā kļūs par „Monster X Tour Show" sacensību un paraugdemonstrējumu epicentru.
Rīgā viesosies Monster X Tour Show

Šova skatītājiem būs iespējams vērot, kā par monstriem dēvēti milzu auto pārvar šķēršļus, veic ekstrēmus lēcienus, sacenšas savā starpā un demonstrē neticamu manevrētspēju. Pasākuma laikā uzstāsies arī moto frīstaila meistari „Stunt Riders", kas priecēs skatītājus ar elpu aizraujošiem gaisa akrobātikas trikiem.

Pirmo monster truck spēkratu ar nosaukumu „Bigfoot" 1974.gadā radīja amerikānis Bobs Čendlers, un pāris gadu laikā tā kļuva par vienu no slavenākajām automašīnām ASV. Drīz vien šim vīram radās sekotāji, kas konstruēja līdzīgas automašīnas, un jau kopš astoņdesmito gadu vidus Amerikā norisinās īpašas „monstru" sacensības, kas kļuvušas ārkārtīgi iecienītas.

Mūsdienu monster truck automašīnas stipri atšķiras no saviem priekštečiem - tās ir ātrākas, jaudīgākas, un to dizains ir stipri komplicētāks. Katrs auto sver aptuveni 8 tonnas, un viena tā riepa var būt vairāk kā 350 kilogramus smaga, taču par spīti lielajam svaram šie spēkrati viegli spēj sasniegt pat 110km/h lielu ātrumu, neskatoties uz to, ka ieskrējienam hallēs vietas nav daudz. Ļoti liela uzmanība ir pievērsta autobraucēju un skatītāju drošībai, jo pasākuma laikā tiek veikti bīstami triki. „Monstru" pilotu tērpi ir no ugunsdroša materiāla, un automašīnu saloni ir aprīkoti ar triecienizturīgām restēm, kas iespējamo kritienu laikā pasargā braucēju no traumām. Skatītāju drošībai tiek ierīkots īpašs nožogojums.

Pēc pasākuma hallē „Arēna Rīga" notiks Pit Party, kura laikā būs iespējams apskatīt automašīnas, nofotografēties ar tām, kā arī parunāties ar to braucējiem.

Vairāk informācijas: http://www.makroconcert.com/lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV