Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

SLS AMG GT3 „45th Anniversary" – superauto tikai piecos eksemplāros

Andris Vilks, 09.10.2012. 12:35

Atzīmējot savu 45.gadu pastāvēšanas jubileju, AMG izgatavojis īpaši ekskluzīvu sacīkšu SLS AMG GT3, kas maksās 446 250 eiro un kopumā tiks uzbūvēts ne vairāk kā piecos eksemplāros.
SLS AMG GT3 „45th Anniversary" – superauto tikai piecos eksemplāros

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 „45th Anniversary" virsbūve un riteņu diski pārklāti ar pelēki matētu designo magno graphit krāsu, bet uz durvīm greznojas labi saskatāms uzraksts „45 Years of Driving Performance." Automašīnai ir tērauda drošības karkass, bet durvju, spārnu, motora pārsega, bagāžnieka vāka, splitera, aizmugurējā antispārna un difuzora izgatavošanai izmantoti kompozītmateriāli, kas pastiprināti ar oglekļa šķiedru. Sacīkšu bolīda instrumentu panelis un viduskonsole ir no matēta karbona, kas krāsots jau pieminētajā designo magno graphit tonī, bet sešpunktu drošības jostas un firmas zvaigzne uz stūres rata mirdz sudrabkrāsā. Ekskluzivitāti apliecina jubilejas modeļa plāksnītes ar uzrakstu „45th Anniversary" un konkrētā eksemplāra numuru (1-5), kas atrodamas uz viduskonsoles un abiem sporta sēdekļiem.

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 „45th Anniversary" motortelpā iebūvēts 6,3 litru V8, kas komplektā ar sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu spēj nodrošināt paātrinājumu līdz simtam 3,7 sekundēs. Jāpiebilst, ka dzinēja būvē ņēmis dalību DTM čempions Bernds Šnaiders, uz ko norāda attiecīga plāksnīte un sertifikāts ar sacīkšu braucēja un pārējo motora konstruktoru parakstiem.

Ar rokām gatavotā Mercedes-Benz SLS AMG GT3 „45th Anniversary" cena ir 446 250 eiro, kas ir par 50 000 eiro vairāk nekā tiek prasīts par parasto, motorsportam konstruēto Mercedes-Benz SLS AMG GT3 ar vienu sporta sēdekli.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV