Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Autovadītāj, jūs neesat tanka komandieris!

EasyGet.lv, 23.01.2013. 10:58

Pēc stipras snigšanas daļa autovadītāju notīra sniegu tikai no atsevišķām automašīnas daļām, uzskatot, ka pilnīgi pietiek, ja tiek notīrīts neliels „lodziņš" uz vējstikla. Braukšanu ar automašīnu tik ierobežotas redzamības apstākļos varētu salīdzināt ar braukšanu ar tanku. Renault Braukšanas Skolas instruktori atgādina par redzamības nozīmību, runājot par drošu braukšanu ziemas apstākļos.

"Autovadītājam ir jābūt skaidrai redzamībai, jāspēj novērtēt situāciju uz ceļa un tuvākajā apkārtnē. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi rūpīgi notīrīt automašīnu no sniega un ledus pirms došanās ceļā," norāda Renault Braukšanas Skolas direktors.

Ja nakts laikā ir snidzis sniegs un jūsu automašīna atradusies ārpusē, atcerieties, ka no mājām jāiziet vismaz 10 minūtes agrāk. Plānojot savu braucienu, izvēlaties galvenos ceļus, jo tie, visticamāk, jau būs notīrīti, tāpēc braukšana būs drošāka. Ja logu tīrāmas slotiņas ir nodilušas, un tās vairāk pilnībā nenotīra vējstiklu un aizmugurējo logu, ieteicams tās nomainīt, cik ātri vien iespējams, jo nodilušas slotiņas nav piemērotas ziemas apstākļiem. Neaizmirstiet lietot arī pareizo logu mazgāšanas šķidrumu. Ja plānots garāks ceļojums, vēlams, lai automašīnā būtu papildus logu mazgāšanas šķidrums, ko var izmantot nepieciešamības gadījumā. Regulāri jāpārbauda arī, vai gaismas darbojas – atcerieties, ka aukstā laikā arī elektronikas sistēmās var ieviesties kļūdas. "Tīrot sniegu no automašīnas, neaizmirstiet par lukturiem. Pretējā gadījumā citi autovadītāji varētu jūs nepamanīt vai pamanīt pārāk vēlu," brīdina Renault Braukšanas Skolas instruktori.

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV