Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Renault ZOE saņem piecas zvaigznes Euro NCAP testos

Easyget.lv, 11.04.2013. 15:26

Renault ZOE Euro NCAP neatkarīgajos pasīvās drošības testos saņēmis augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes, neskatoties uz stingrāko novērtēšanas sistēmu, kas ieviesta 2013.gada janvārī. ZOE rezultāts vēlreiz apliecina Renault ekspertīzi pasīvās drošības jomā.
Renault ZOE saņem piecas zvaigznes Euro NCAP testos

Renault ZOE kopējais iegūtais rezultāts ir 82 procenti (ieskaitot augstāko vērtējumu gājēju drošības jomā), ierindojot ZOE kā vienu no drošākajiem modeļiem segmentā.

Papildus visam iepriekš minētajam Renault ZOE ir arī Fix4sure sistēmas, kas nodrošina pārsteidzošu dinamiku, pateicoties šasijai, vēstnieku. Kā jau elektromobīlis. Renault ZOE aprīkots ar skaņas brīdinājuma signāliem par tā tuvošanos. Automašīnas radītā skaņa izstrādā, sadarbojoties ar organizācijām, kas pārstāv cilvēkus ar redzes traucējumiem.

Renault ZOE drošības izpildījums ir pilnībā salīdzināms ar iekšdedzes dzinējiem aprīkoto automašīnu uzrādītajiem rezultātiem, tādējādi vēlreiz apliecinot ZOE statusu.

Holistiska pieeja optimālai visu pasažieru drošībai

Tā kā Renault ZOE veidots uz tās pašas platformas, uz kuras jaunais Renault Clio, ir tikai pašsaprotami, ka mērķis bija nodrošināt tikpat augstu drošības līmeni, kā ar iekšdedzes dzinēju aprīkotajam supermini. Lai sasniegtu šo mērķis, Renault izstrādājis tehnoloģijas visu pasažieru aizsardzībai, kas balstītas uz reālu satiksmes negadījumu un braukšanas paradumu analīzi. Lai garantētu vēl efektīvāku aizsardzību, elektroniskā arhitektūra tika veidota tā, lai nodrošinātu jaunākās paaudzes drošības sistēmu tūlītēju darbību.

Pieaugušo pasažieru drošība

Frontālās sadursmes gadījumā Renault ZOE pasažierus aizsargā divi augstas efektivitātes drošības spilveni, kā arī sēdvietu drošības spilveni. Drošības jostas aprīkotas ar spriegotājiem.
Visas aizmugurējās sēdvietas aprīkotas ar trīs punktu drošības jostām, kā arī divas ārējās sēdvietas ar svara ierobežotājiem.

Fix4sure tehnoloģija ir Renault inovācija, kas izstrādāta, lai ierobežotu pasažieru iespējas gūt galvas traumas sadursmes gadījumā, kas rodas nepietiekami spēcīgi nostiprinātu drošības jostu dēļ. Visi Renault ZOE pasažieri ir no tā pasargāti, pateicoties īpašam paaugstinājumam uz katras sēdvietas, kā arī pazeminātai drošības jostu aizdares vietai un sēdvietu drošības spilveniem vadītājam un priekšējam pasažierim.

Tā kā automašīnas sāni ir mazāk aizsargāti, tad parasti tieši sānu sadursmēs letālu gadījumu iespēja ir daudz lielāka. Renault inženieri ir ieguldījuši būtisku darbu, lai šajā kategorijā iegūtu maksimālo punktu skaitu – astoņus. Renault ZOE aprīkota ar diviem sānu sadursmes noteikšanas sensoriem (priekšējās durvīs un pie B pīlāriem). Izstrādāts īpašs algoritms, lai veicinātu jaunākās paaudzes galvas un krūškurvja drošības spilvenu darbības efektivitāti.

Pieaugušo drošības jomā Renault ZOE ieguva 32 punktus no maksimālie iespējamajiem 36 punktiem, uzrādot vienu no labākajiem rezultātiem mazo automašīnu segmentā.

Bērnu drošība

Pateicoties kopējam automašīnas dizainam un struktūrai, kā arī pieejamajiem trīs punktu Isofix bērnu sēdekļa stiprinājumiem priekšējam pasažieru sēdeklim un ārējām aizmugurējām sēdvietām, Renault ZOE bērnu drošības jomā uzrādījis vienu no labākajiem rezultātiem B segmentā, iegūstot 39 punktus no maksimālie iespējamajiem 49, neskatoties uz to, ka novērtējuma procedūras palikušas stingrākas.

Renault ZOE: līderis segmentā gājēju drošības jautājumos

ZOE modeļa priekšējais dizains veidots tā, lai minimizētu gājēju potenciālos ievainojumus sadursmes gadījumā. Priekšējam bamperam nav uz āru izvirzītu izliekumu, savukārt vējstikls veidots tā, lai iespējami samazinātu ievainojumu risku sadursmes gadījumā. Palielināts motora pārsega augstums, lai izvairītos no jebkādas pārsega un augšējo dzinēja rezerves daļu saskarsmes. Pateicoties iegūtajiem 24 punktiem no 36, Renault ZOE uzrādījis labākos rezultātus savā klasē arī gājēju drošības jomā.

Drošība ir gēnos… plus aprīkojums

Renault ZOE standarta aprīkojums sevī ietver kruīza kontroli un ātruma ierobežotāju, audio un vizuālos drošības jostu brīdinājuma signālus visām sēdvietām un ESC. Arī šajā sadaļā ZOE saņēma maksimālo novērtējumu – astoņus punktus, neskatoties uz to, ka kritēriji kļuvuši stingrāki.

Pragmatiska pieeja un patiesa iesaiste

Renault pieeja drošības jautājumiem balstīta uz reālu satiksmes negadījumu izpēti un analīzi, lai piedāvātu produktus un risinājumus, kas vislabāk atbilst reālajām vajadzībām, ieskaitot drošības aprīkojuma iekļaušanu standarta aprīkojumā jau no pirmā aprīkojuma līmeņa. Uzņēmuma prioritāti ir attīstīt visefektīvākās tehnoloģijai, lai, pirmkārt, izvairītos no potenciālā satiksmes negadījuma, otrkārt, nodrošinātu vēlamo rīcību neparedzamās situācijās un, treškārt, pasargātu pasažierus, ja notikusi sadursme. Renault holistiskā pieeja sevī neietver tikai drošības aprīkojumu un tehnoloģijas. Savas darbība slaikā Renault ir pierādījis savu apņemšanos veicināt satiksmes drošību, par ko liecina arī pozitīvās atsauksmes nozares medijos.

Īpaša uzmanība pievērsta ergonomika jautājumiem, kas ļauj vadītājam pilnībā koncentrēties tikai un vienīgi uz ceļu. Lai palielinātu komfortu, rādītāju dizains veidots tā, lai būtu ērti salasāms un grafisks. Renault ZOE aprīkota arī vairākām braukšanas palīdzības sistēmām, piemēram, uzlabotu navigāciju, audio komandām atsevišķām funkcijām un R-Link multimediju sistēmu, kā arī automātiskajām dienas gaismām un logu tīrītājiem. Papildus tam atsevišķām versijām pieejami aizmugurējie parkošanās sensori un atpakaļskata kamera. Visas Renault ZOE versijas aprīkotas ar Bluetooth® telefoniju.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV