Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ko par tevi stāsta tavu acu krāsa?

www.meitenem.lv, 25.02.2009. 11:42 | komentāri (2)

Katrs esam dzīvē sastapuši cilvēku, kura acu krāsa ir izbrīnījusi vai satraukusi. Visbiežāk tie ir piesātinātu acu krāsu īpašnieki, kas piesaista mūsu uzmanību – ogļu melnas, dziļi zaļas vai neparasti gaiši zilas acis. Par tādām raksta dzeju, sacer dziesmas, jo tās rada zināmu noslēpumainības un ārpus šīs pasaules iespaidu. Bieži vien pēc acu krāsas mēģina noteikt cilvēka raksturu vai kādas īpašības. Kaut gan zinātnieki apgalvo, ka vienīgais, ko 100% var noteikt pēc acu krāsas, ir ģenētiskā mantojuma pazīmes.
Ko par tevi stāsta tavu acu krāsa?

Acs varavīksnene vienā no saviem dziļākajiem slāņiem satur īpašas šūnas, kas satur melanīna pigmentu, kas arī rada acs nokrāsu. Visi cilvēki piedzimst ar gaišām acīm. Galīgā acu krāsa formējas 2-3 gadu vecumā. Jo vairāk šo īpašo šūnu varavīksnenē, jo acis ir tumšākas.

Gaišzilās acu krāsas nācijas parasti ir tās, kuras dzīvo pēc iespējas tālāk no ekvatora. Brūno acu īpašnieku vairāk tieši mērenā klimata joslas iedzīvotāju vidū. Melnās acis norāda uz to, ka cilvēks nācis no apgabala, kas atrodas tuvu ekvatoram. Jo tumšāka acu krāsa, jo tā vairāk pasargā acis no spēcīgu saules staru ietekmes. Tās izskaidro tumšo acu īpašnieku dominanti gan dienvidos, gan galējos ziemeļos. Ģenētiķi ir noskaidrojuši, ka brūno acu gēns ir daudz spēcīgāks un vienmēr uzvar zilo vai zaļo acu gēnu.

Lai vai kā palūkosimies arī, ko par acu krāsu un tās saderību ar cilvēka raksturu saka astrologi.

Pelēkas vai zilas acu krāsas īpašniekus nekad nemoka iekšējas šaubas. Viņi ir uzstājīgi un impulsīvi. Vienmēr mērķtiecīgi virzās uz nosprausto mērķi. Izvēlas partneri pamatojoties vairāk uz loģiku, bet nevis uz emocijām.

Brūna acu krāsa – šādi cilvēki māk patikt apkārtējiem. Parasti gaumīgi ģērbjas. Viņiem ir laba atmiņa un spēju skaidri spriest. Labvēlīgi pret attiecību partneri, bet reizēm izrāda savas kaprīzes.

Zaļa acu krāsa
– uzstājīgi un čakli cilvēki, kas ir prasīgi gan pret sevi, gan pret citiem. Draugu labā gatavi izdarīt visu, bet nodevību no viņu puses nekad nepiedod. Attiecībās ar partneri vienmēr cenšas saglabāt savstarpēju sapratni.

Pelēkbrūna acu krāsa – pretrunīgs raksturs, kas nekad neatrod zelta vidusceļu. Šie cilvēki bieži viļas apkārtējos, tāpēc attiecības veidojas ne tik gludi, kā gribētos. Viņiem nepieciešams partneris, kas izprastu šo nepastāvīgo un noslēpumaino dabu.

Pelēcīgi zaļganbrūnas acis – bieži šaubās un ir neizlēmīgi, kas traucē dzīvē sasniegt panākumus. Viņi vienmēr tic brīnumam un nekad dzīvē nenolaiž rokas. Šie cilvēki ir pilnīgi laimīgi attiecībās ar partneri, kas izprot viņus.

Pelēcīgi zaļas acis – drosmīgi un enerģiski cilvēki, bet ar noslieci vainot sevi pie jebkuras kļūdas vai misēkļa. Bieži pauž nepārliecinātību viedokļos un lēmumos. Partneri parasti izvēlas paši un mīl neprātīgi. Bet, ja tas neatbild ar to pašu, tad drīzāk gaidāma šķiršanās.

Zaļganbrūnas acis – zinoši un miermīlīgi cilvēki. Vissvarīgākais viņiem ir komforts un dvēselisks miers. Darbspējīgi un pacietīgi. Parasti viņiem ir daudz draugu un paziņu, kas allaž vēršas pēc padoma vai atbalsta. Partnerattiecībās valda uzticība.

Materiāls publicēts sadarbībā ar http://meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV