Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sešas galvenās 2009. gada pavasara tendences

www.meitenem.lv, 02.03.2009. 10:46

Ziemas sezonu pakāpeniski nomaina pavasara sezona, un modes dāmas steidzas uz modespreču veikaliem, lai neatpaliktu no modes lietiņām. Kas būtu jāzina, lai 2009. gada pavasaris nesastaptu negaidot? Protams, galvenās sezonas tendences.
Sešas galvenās 2009. gada pavasara tendences

Neskatoties uz to, ka šī ziema mūs ir pažēlojusi un pat palutinājusi ar īsto Jaungada snigšanu, un arī ar vieglu patīkamu saliņu, mēs tomēr ar katru dienu arvien vairāk gaidām pavasari.

Taču līdz jaukai pavasara saulītei un pirmajiem zaļumiem vēl ir visai tālu. Un, tātad, mums ir jāmeklē pozitīvs un pārmaiņas kaut kādās citās lietās. Un šim mērķim lieliski noder modes sezonu maiņa, kura parasti notiek daudz agrāk par dabas sezonu maiņu.

Pavasaris-2009 ir atzīmēts ar aizraušanos ar astoņdesmitajiem gadiem. Šajā faktā gan nekā īpaši jauna nav – astoņdesmitie valda uz modes mēles jau vairākas sezonas pēc kārtas, tikai uzņemot spēkus.

Saprast, kāpēc par dizaineru eksperimentu pamatu ir kļuvis šis tālais, sieviešu ne īpaši mīlēts periods, nav iespējams. Atliek tikai pievienoties šiem eksperimentiem.

Un vēl viena lieta. Noteikti ir jāpasaka, kā nav 2009. gada pavasara modes sezonā. Nav vispārējās aizraušanās ar kleitām. Un beidzot vairs nav jau diezgan apnikušo rūtiņu. Nav detaļu un aksesuāru pārpilnības. Nav ārkārtīgi sarežģītu piegriezumu un aizraušanās ar fantastiski veidotām konstrukcijām apavu vietā. Viss ir maigāks, praktiskāks un ērtāks.


Astoņdesmitie

Astoņdesmitie pilnīgi noteikti „rulē”. Lai būtu absolūti stilā, pietiek paņemt disku ar seriālu „Dinastija” un paskatīties vairākas sērijas pēc kārtas. Praktiski visu, ko redzēsiet, var uzskatīt par sezonas galveno modes tendenci.

Tie ir plati pleci. Un lielas garas neiedomājamu krāsu žaketes ar nevīžīgi atlocītām piedurknēm kopā ar mazām melnām kleitiņām. Un agresīvas frizūras. Un ne mazāk agresīvi raibi, piemēram, leoparda ādas, raksti. Un arī pārāk lielas uzkrītošas rotas. Un milzīgas saulesbrilles (superhīts – rāmis, rotāts ar spilgtiem krāsainiem akmentiņiem).

Pārsvara šos piedāvājumus mēs jau esam redzējuši iepriekšējās sezonas kolekcijās un pat paspējuši pie tiem nedaudz pierast.

Par neapšaubāmu jaunumu var uzskatīt laikam tikai bikšu-banānu nomainīšanu pret visai negaidītiem visādu krāsu un fasonu kombinezoniem.

 

Bikšu pārpilnība

Ja pagājušajā pavasara-vasaras sezonā jēdziens „mūsu viss” tika attiecināts uz kleitu, tad šopavasar līdera pozīcijas ir acīmredzot pārgājušas pie biksēm.

Mūsdienu praktiskām sievietēm, daudzas no kurām ir jau vienkārši aizmirsušas par kleitām ar oriģinālu siluetu un sarežģītu piegriezumu, triumfāla bikšu atgriešanās patiks.

Kā jau tika pieminēts iepriekš, mazāk šajā sezonā tiek piedāvātas laikam tikai bikses-banāni. Jebkuras citas idejas bikšu sfērā (pat fantastiskākās) jūs bez problēmām atradīsiet vadošo Modes namu kolekcijās.

Galvenā tendence: uzvilkt bikses. Kādas tās būs – principā, vienalga. Pavasara kolekcijās ir gan ļoti šauras, gan ļoti platas. Ir stingri taisnas vīriešu stila bikses un romantiski plūstošas austrumu stila platas bikses. Ir saīsinātas un ļoti garas. Ir galifē un ir jūras kļošas no ceļiem. Ir gan ar pazeminātu, gan ar paaugstinātu jostas līniju...

  
Ķermeņa tonējums

2009. gada pavasara krāsu palete ir diezgan maiga un smalka. Neapšaubāms un absolūts līderis – melna krāsa visās tās izpausmēs. Pie tam tā var būt gan totāli melna krāsa (kura aptver visu no apakšveļas līdz aksesuāriem), gan arī kombinācijas: melna/balta, melna/sarkana, melna/ķermeņa krāsa.

Tieši ķermeņa (vai pūdera) tonējumu var droši likt šīs modes sezonas populārāko tonējumu reitinga otrajā vietā. Liekas, tajā ir grūti saskatīt tik ļoti mums nepieciešamu pozitīvu. Jo tādā krāsu paletē gandrīz nav nevaldāmas enerģētikas un noteikti nav nekādas agresivitātes.

Un tieši tāpēc, iespējams, dizaineri ir izvēlējušies šo gammu kā sezonas favorītu. Pietiek ar satricinājumiem – domāsim par kaut ko maigu, smalku un mierīgu. Jo īpaši tāpēc, ka ķermeņa paletē var saskatīt ļoti daudz dažādu tonējumu visiem dzīves gadījumiem.

  
Pievienosim apjomu

Šo modes tendenci arī nevar nosaukt par šīs sezonas atklājumu. Jau pāris gadus pēc kārtas modes industrija, norūpējusies par savu modes demonstrētāju stāvokli, kuras diētu un badošanās dēļ kļūst arvien plānākas, cenšas atjaunot interesi par vairāk vai mazāk normālām sieviešu formām.

Par cik pašām modelēm tādu formu joprojām nav, dizaineri veido tās ar sarežģīta un izsmalcināta piegriezuma palīdzību. Tiesa gan, dažreiz viņi aizraujas, un papildus apjoms parādās pavisam negaidītās vietās.

Šopavasar, piemēram, būs novērojama skaidra aizraušanās ar kuplām piedurknēm un papildus apjomu plecu joslas zonā.

Par ārkārtīgi platām un ārkārtīgi apjomīgām biksēm mēs jau esam runājušas. Bet to pašu tendenci var redzēt arī kleitu, svārku un mēteļu modeļos.

Dizaineri pievieno apjomu gan gurnu zonā, gan arī apakšmalas līmenī, panākot to ar dažādu krokojumu un nolocījumu palīdzību. Pie tam ir vēlams, lai vidukļa līnija būtu akcentēta un veidotu sievišķīgu kontrastu ar stāviem gurniem.

Saburzīti audumi

Lūk, tas ir neapšaubāms jaunums tieši šajā sezonā, kura pamatā atkal ir tās pašas astoņdesmito gadu modes tendences. Tajos laikos tā bija vispārējā aizraušanās, jo, pateicoties oriģinālai faktūrai, tas ļāva pat nedārgiem audumiem izskatīties spilgti un pievilcīgi.

Šodien vadošie Modes nami piedāvā izmantot šo efektu praktiski jebkuriem audumiem. Jo vairāk tāpēc, ka pagājušo gadu laikā tehnoloģijas ir aizgājušas tālu uz priekšu un ļauj pilnīgi virtuozi apstrādāt jebkurus audumus.

Pavasara kolekcijās mēs varam ieraudzīt saburzītu zīdu, satīnu, atlasu, vilnu, linu un kokvilnu, jauktus audumus un pat trikotāžas džersiju.

Ir pat jakas no saburzītas ādas. Kopumā ir iznācis oriģināls un svaigs jaunums, kurš diez vai noturēsies ilgāk par vienu sezonu.

  
Amerikāņu motīvi

Visu pasauli pārņēmusi Obama-mānija pilnīgi negaidīti ietekmēja arī modes tendences. Pavasara kolekcijās par aktuālu tendenci ir kļuvusi aizraušanās ne tikai ar jaunievēlēto Amerikas prezidentu, bet arī ar Ameriku kā tādu. Pie tam tas izskatās visai delikāti un patiešām modīgi. Tiešas zvaigžņu un strīpu karoga demonstrācijas šoreiz nav.

Zināmā mērā tiek apspēlēti atribūti, kurus uzskata par amerikāņu dzīves stila simboliem. Tās, piemēram, ir brošas šerifa zvaigznes formā, kovboju cepures un zābaki, tradicionāli rūtaini un džinsa krekli, zamša somas ar garām indiāņu bārkstīm, platas žaketes meksikāņu pončo formā... Izrādījās, ka tās ir visai ērtas un stilīgas lietas.

Materiāls publicēts sadarbībā ar http://meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV