Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Restorāna apskats - "Champagne & Wine bar"

www.kursuzsauks.lv, 13.03.2009. 11:33

Vienā ziņā vīns restorānos ir tādā kā apbižotā statusā. Tas, ka cilvēki iet uz restorāniem, lai paēstu vai baudītu kulinārijas paraugstundu, ir skaidrs, un pie perfekti pasniegta ēdiena jāizvēlas arī ne sliktāks vīns. Viss it kā pareizi. Bet, ja sagribas tā vienkārši pabaudīt labu vīnu, pārņem mulsums - kur lai iet?
Restorāna apskats - "Champagne & Wine bar"

Laba vīnu izvēle jebkurā katrā restorānā nav sastopama, turklāt, diez vai gribēsies iet uz augstas klases restorānu tikai, lai iedzertu glāzi vīna. Šādiem gadījumiem (kad sagribas tikai labu vīnu) labi der tā sauktie vīna bāri – restorāni, kur galvenais ir vīns. Vīna zemēs tādi ir uz katra stūra, bet Rīgā vīna bārus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Tādēļ vien jau ir prieks par vīna bāru - restorānu „Champagne & Wine bar” Vaļņu ielā 19.

Vīna baudīšanai ideāla atrašanās vieta ar regulāru gājēju plūsmu. Vīna izvēle, protams, ievērības cienīga gan kvantitatīvā, gan kvalitatīvā ziņā. Vīna ģeogrāfija – plaša un daudzveidīga, gan no vecās, gan jaunās pasaules vīna lielvalstīm. Pateicoties modernajām iekārtām, „Champagne & Wine bar” 28 vīnus var piedāvāt izlejamā veidā, nezaudējot tā kvalitāti. Plaša šampaniešu un dzirkstošo vīnu (no 2.50 Ls par glāzi) izvēle, daži no tiem arī pieejami izlejamā veidā.

Vēl viens „sīkums”, kas liecina par rūpīgi atlasītu dzērienu klāstu - piedāvājumā var atrast arī pa kādam retam eksemplāram, piemēram, 1976. gada izsmalcināto „Philipponat Clos De Goisses 1976 Magnum” šampanieti, kura cena par pudeli ir nieka 836 latu. Papētot bāra dzērienu karti, secinājums ir viens – pārdošanā ir tikai dzērieni, kas tapuši no vīnogām.

Ēdienu piedāvājums, protams, pieskaņots vīna izvēlei un, ja reiz piedāvājumā ir lielisks šampaniešu klāsts, tad jābūt arī svaigām austerēm (6 gab. „Fine de Claire” austeres – 8.00 Ls). Ēdienkartē Vidusjūras tradīcijas (Bouillabaisse jūras velšu zupa– 6.20 Ls, Brusčeta ar tomātiem un Serrano šķiņķi – 3.00 Ls) kombinācijā ar Āzijas ēdieniem (vonton pelmeņi ar vistas gaļas pildījumu ar apelsīna un ingvera, terijaki mērcēm - 4.00 Ls). Krāsnī cepta marinētas pīles kāja par nepilniem astoņiem latiem ir maigi pikanta un sulīga un to pasniedz ar wok dārzeņiem, savvaļas rīsiem un grilēta ananāsa akcentu.

Kopumā rūpīgi padarīta darba iespaids, liels nopelns arī apkalpes personālam ar vīnzini priekšgalā, kas prot ieteikt piemērotāko maltītes un vīna kombināciju.

Ja kāds no vīniem iegaršojies un gribas to iegādāties arī līdzņemšanai, to var darīt, turklāt pudelēm līdzņemšanai ir 20% atlaide.

Adrese: Vaļņu iela 19, Rīga, tel. 67359595

Darba laiks: 12:00 - 00:00
Ceturtdien: 12:00 - 01:00
Piektdien: 12:00 - 03:00
Sestdien: 12:00 - 03:00 

Materiāls publicēts sadarbībā ar www.kursuzsauks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV