Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Starptautiskās izstādes BALTIC EXPO BEAUTY ietvaros norisināsies RIGA FETISH FASHION WEEK

Ināra Kreica, 25.03.2009. 09:24

28.martā starptautiskajā izstāžu centrā „Skonto” norisināsies ikgadēja izstāde „BALTIC EXPO BEAUTY”, kuras ietvaros apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar „Rīgas Fetiša Modes Nedēļas” (Riga Fetish Fashion Week) alternatīvās modes skatēm un priekšnesumiem.
Starptautiskās izstādes BALTIC EXPO BEAUTY ietvaros norisināsies RIGA FETISH FASHION WEEK

Nav noslēpums, ka lielākoties vārds fetišs (fetish) cilvēku prātos saistās ar kaut ko neparastu, specifisku, bieži vien erotisku. „Rīgas Fetiša Modes Nedēļas” ietvaros pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja izjust fetišu, kā atšķirīgu dzīves veidu ar visu tam pienācīgo spožumu, greznumu un tajā pašā laikā provokāciju un ekstrēmismu.

„Rīgas Fetiša Modes Nedēļas” ietvaros apmeklētāji tiks iepazīstināti ar šobrīd spicākajiem fetiša modes māksliniekiem no Latvijas, Francijas, Lielbritānijas un Krievijas. Franciju pasākumā pārstāvēs jau ieguvusi Latvijā popularitāti māksliniece Veronika Legenanfa (Veronique Le Guenanff) , plaši pazīstama ar zīmolu VERO-OVER. Tas pārstāv  klasisku fetiša šiku, un jau sen ir kļuvis par savdabīgu Eiropas leģendu.

Atsevišķu fetiša tērpu kolekciju prezentēs AKELLA FASHION, tas ir Mariānas Teilores izveidots modes zīmols, kas ir gana populārs šaurajā fetiša pazinēju lokā. Turklāt AKELLA FASHION ir ne tikai modes tērpi, bet arī fetiša apavi, aksesuāri un dažādas ierīces BDSM (Bondage dominatrix sado-mazo) piekritējiem. Mariānas jaunās kolekcijas nosaukums ir “Pjedestāls”, kas simbolizē sieviešu skaistumu un cildenumu, sievietes-dievietes pārākumu par pazemīgu, bet stipru, vīriešu pasauli. Tā ir vienlaicīgi dominējoša sieviete un nesasniedzamais sievietes ideāls, kuru visi vēlas pielūgt, dievināt un kalpot. Melna krāsa, āda, samts, armijas motīvi ir kolekcijas vadmotīvi – tā ir mūžīga cīņa par dominanci pār vīrieša jūtu un gribasspēka pasauli.

Krievijas Federāciju pārstāvēs ĻUBA SUHOVA (ЛЮБА СУХОВА), modes māksliniece, kas veido oriģinālus un absolūti unikālus tērpus jau kopš 1998.gada; tie ir neparasti, skaisti un aizraujoši. Katra mākslinieces modes skate tiek pārvērsta īstajā šovā, kas piesaista uzmanību, šokē un paliek prātā. Šobrīd Suhovas klientu vidū ir daudzas Krievijas estrādes zvaigznes – Filips Kirkorovs, Boriss Moisejevs, Zemfira un citi, kā arī Ļuba veido tērpus šoviem un skatēm Krievijā un ārvalstīs. Papildu informācija: www.suhova.ru .

Latviju „Rīgas Fetiša Modes Nedēļas” ietvaros pārstāvēs jau pazīstamie modes mākslinieki: Kupiansky, V&M Dress-Code, Marina Medvedeva un jaunās modes mākslinieces – Kristīne Simsone, Karolīna Rubovska,  Sintija Tomsone un Antra Tīruma, kas izveidojušās kopīgu fetiša modes tērpu kolekciju.

Papildus modes skatēm norisināsies radošā darbnīca jauniem modes māksliniekiem, kas ir tapusi sadarbībā ar starptautiski atpazīstamu London Edge alternatīvās modes izstādi (www.londonedge.com). Pieciem iepriekš atlasītiem modes māksliniekiem tiks piedāvāti 50 Ls un viena darba diena, lai izveidotu savu fetiša modes tērpu. Tērpam ir jābūt piemērotam ikdienas valkāšanai un jāatspoguļo kāds no alternatīvajiem modes stiliem, piemēram, kiberpanks, pin-up, gotika utml. Uzvarētājs, ko noteiks profesionāla žūrija, tiks apbalvots ar 1000 Ls savas modes kolekcijas izveidei un ar iespēju to izrādīt un tirgot London Edge alternatīvās modes izstādē. Tādējādi tiks atbalstīti jaunie modes mākslinieki, kā arī uzsākta jauna, nebijusi tradīcija Latvijas vēsturē.

„Rīgas Fetiša Modes Nedēļas” pasākuma norises programma ir sagatavota tā, lai dienas laikā būtu iespējams redzēt un izbaudīt ārvalstu un vietējo modes mākslinieku jaunāko kolekciju skates, dīvaiņu (freak) šovus un, protams, dažādus specefektus, kurus bagātinās atbilstošs audio un vizuālais noformējums.

Biļetes uz pasākumu ir iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv

Organizē: Producentu grupa „FLAT CAT” un radošā apvienība “BLACK MASQUERADE”
Atbalstītāji: Latexpo, London Edge (UK), KOSMETIK Expo, Myalook, Unastyle, BOOM, Godvil, Art&Music Bakery, Raduga, Stlyfoto, Devro

Informatīvie atbalstītāji: woman.delfi.lv, fashion.lv, Devro, Saldā Dzīve, mango.lv, modeles.lv, 360 gradusov, Respublika (LT)

Vairāk informācijas: www.latexpo.lv, www.rigafetish.lv, www.suhova.ru, www.kupiansky.com, www.flatcat.com, www.londonedge.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV