Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pavasara modes skates un idejas kāzām – izstādē “Intertextil Balticum 2009”

Inese Libere, 01.04.2009. 09:49

No 3. līdz 5. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 14. starptautiskā tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstāde “Intertextil Balticum 2009”, kas piedāvās daudzveidīgu preču un pakalpojumu ekspozīciju, modes skates, pasākumus profesionāļiem, jaunākās pavasara/vasaras sezonas modes kolekciju prezentācijas un jauno modes mākslinieku un dizaineru konkursu “Habitus Baltija”. Jaunums šogad – kāzu tērpu sadaļa, kurā savus pakalpojumus un piedāvājumu sniegs Latvijas labākie kāzu saloni un aģentūras un būs arī krāšņa kāzu tērpu modes skate.
Pavasara modes skates un idejas kāzām – izstādē “Intertextil Balticum 2009”

Izstādē piedalīsies 90 dalībnieki no četrpadsmit valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Polijas, Slovākijas, Grieķijas, Itālijas, Vācijas, Indijas, Pakistānas, Ēģiptes un Zviedrijas – un piedāvās kažokādas izstrādājumus, ādas galantēriju, zeķes, zeķbikses, veļu, trikotāžu un gatavos apģērbus, apavus, apģērbu aksesuārus, rotaslietas un bižutēriju, audumus, mājas tekstilu, materiālus apģērbam un veļas šūšanai, iekārtas, jaunākās tehnoloģijas, palīgierīces un aprīkojumu.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja par īpašām cenām iegādāties jaunākās apģērbu kolekcijas, rotaslietas, kā arī kāzu tērpus un aksesuārus.

3. aprīlī notiks pasākumi profesionāļiem
Izstādes pirmā diena īpaši paredzēta profesionāļiem, lai slēgtu darījumus un veidotu jaunas sadarbības iespējas, kā arī piedalītos speciālistiem paredzētos pasākumos.
 
Plkst. 12.00 notiks diskusija “Tirdzniecības un ražošanas attīstība mūsdienu ekonomiskajos apstākļos”, kuras laikā Latvijas un ārvalstu uzņēmēji diskutēs ar ārvalstu tirdzniecības un diplomātisko pārstāvniecību Latvijā dibinātās apvienības “Diplomatic Economic Club” pārstāvjiem par starptautisko pieredzi un praktisku sadarbību tirdzniecības sakaru veicināšanā.

No plkst. 15.00 līdz 18.00 notiks semināri “Jaunāko modes un dizaina tendenču analīze” un “Modes sistēma un modes tirgus šodien, tā nākotnes attīstības perspektīvas”, kurus vadīs Ļuba Popova, kostīmu māksliniece un scenogrāfe, modes žurnāliste un modes vēstures pasniedzēja no Itālijas.

Kāzu tērpu salonu piedāvājums un modes skate
Šogad izstādē būs patīkams jaunums visiem jaunajiem pāriem, kas savu savienību plāno noslēgt baznīcā vai dzimtsarakstu nodaļā, – modes pasaules krāšņākais veikums un ikvienas modes tērpu skates gaidītākais notikums un deserts – kāzu tērpi.

Kāzu tērpu ekspozīcija un īpaša līgavas tērpu modes skate Ķīpsalā vienkopus pulcēs vadošos Latvijas kāzu tērpu salonus un kāzu pakalpojumu sniedzējus, kas jaunajiem pāriem un kāzu viesiem palīdzēs izvēlēties tērpus un aksesuārus, kā arī sniegs konsultācijas un padomus kāzu rīkošanā.

Kāzu saloni un aģentūras būs sarūpējuši atlaides un īpašas izstādes akcijas, kuras ievērojami samazinās kāzām paredzētos tēriņus.

Katras modes skates saviļņojošākais kāpinājums ir tad, kad uz skatuves tiek prezentēts skates autora radītais kāzu tērps. Svētdien, 5. aprīlī, plkst. 13.00 Ķīpsalā gaidītākajam notikumam un “tērpu desertam” būs veltīta stundu gara modes skate, kuru veidos visdažādāko kāzu tērpu salonu piedāvājums. Tērpus prezentēs kāzu saloni “Jūlija”, “Fiancée”, “Myosotis”, “Gimeneja”, “Black&Blondie”, “Kāzām un ballēm”, kā arī kāzu modes studija “Miledy” ar modes skati “Elfu sapnis”.

Jaunākās apģērbu un apakšveļu modes skates
Apmeklētāji izstādes laikā būs aicināti vērot apģērbu, apakšveļas un kāzu tērpu kolekcijas. Visas dienas būs iespējams novērtēt jaunākās 2009. gada pavasara/vasaras “Pierre Cardin” un “Velmont” kolekcijas. 3. aprīlī notiks itāliešu ražotāju apģērbu kolekciju prezentācija, kā arī apakšveļas zīmolu – “Lepel”, “Lormar”, “Comet”, “Triumph”, “SIéLEI”, “Pierre Cardin” – skate un naktskreklu prezentācija no kolekcijām “SIèLEI” un “Infiore”.

Latviešu dizaineru modes skates
Izstādes modes skatēs savu jaunāko veikumu prezentēs latviešu dizaineri un modes saloni – būs “Hypnosis Fashion” jaunākā kolekcija sievietēm un vīriešiem, modes salona “Ingrīda” skate “Ziedu klēpis”, dizaineres Agneses Lauderes kolekcija, tērpu dizaineres Kerijas modes skate “Porcelāna lelles sapnis”. Pirmo reizi Ķīpsalā tiks prezentēta dizaina grupas ZAFTE projekta “Recycled.lv” kolekcija “Salt&Sugar”, kas ir Ingrīdas Zāberes un Ināras Gaujas autorkolekcijas radoši un ekoloģiski domājošām personībām.

Arī šogad notiks Latvijas Lauku sieviešu apvienības skate, šūšanas un rokdarbu skolas “Burda Rīga” absolventu tērpu skate, kā arī 2. Latvijas profesionālās izglītības iestāžu radošo profesiju audzēkņu tērpu kolekciju skate “Mainies! Dari to ar prieku!”.

Jauno modes mākslinieku un dizaineru konkurss “Habitus Baltija 2009”
4. aprīlī devīto reizi Ķīpsalā notiks jauno modes mākslinieku un dizaineru konkurss "Habitus Baltija 2009", kas pulcēs 37 jaunos modes māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas mākslas augstskolām. Starptautiska žūrija, ko vadīs kostīmu māksliniece un scenogrāfe, modes žurnāliste un modes vēstures pasniedzēja no Itālijas Ļuba Popova,  kolekcijas vērtēs trīs kategorijās – “Mākslinieciskais prêt-à-porter”, “Rūpnieciskais prêt-à-porter” un “Mākslinieciski augstvērtīga avangarda mode”. Pirmoreiz līdzās individuālajiem vērtējumiem tiks noteikta arī labākā mācību iestāde, vērtējumu nosakot pēc skolu un augstskolu izvirzīto studentu vidējā iegūto punktu skaita. Konkursa uzvarētāji saņems “Habitus Baltija” statueti un sertifikātus dalībai starptautiskos modes pasākumos.
Izstādi “Intertextil Balticum” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociāciju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Lietuvas Vieglās rūpniecības centru un Latvijas Mākslas akadēmiju.
Vairāk par izstādi un modes skatēm www.bt1.lv/intertextil

Darba laiks: 
3.–5. aprīlis         10.00–18.00

Ieejas biļetes:
Ieejas biļete – Ls 3
Skolēniem, pensionāriem – Ls 2,50
Skolēnu grupām (10+) – Ls 2

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV