Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Diēta, kas palīdz atbrīvoties no pumpām

easyget.lv, 01.04.2009. 10:05 | komentāri (1)

Zinātnieki no RMIT universitātes Austrālijā atklāja, ka, aizvietojot produktus, kas satur ogļhidrātus, ar produktiem, kas satur olbaltumvielas, var atrisināt vienu no lielākajām ādas problēmām – par 50 % samazināt pumpu daudzumu uz sejas.
Diēta, kas palīdz atbrīvoties no pumpām

Eksperimentā piedalījās 43 pusaudži ar ādas problēmām. Puse 12 nedēļas ēda ar ogļhidrātiem piesātinātus produktus, otra puse eksperimenta dalībnieku ievēroja proteīnu diētu. Rezultātā otrajai grupai novēroja ne tikai ādas stāvokļa uzlabojumus, bet arī emocionālu pacēlumu un pašcieņas vairošanos.

Daktere Robina Smita, izpētes vadītāja, paskaidroja, ka olbaltumvielu diētai ir zems GI radītājs, tas nozīmē, ka olbaltumvielām bagāts uzturs satur mazu daudzumu karbnohidrātu – cukura un cietes, kas ātri sagremojas un piegružo asinis un rezultāts arī ādu. Ogļhidrāti, kurus satur olbaltumvielu produkti, ir sarežģītāki un nepaaugstina glikozes līmeni asinīs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV