Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ejam vannā pareizi

meitenem.lv, 02.04.2009. 15:35

Kas var būt vieglāks par iešanu vannā? Taču nekustīga gulēšana karstā vannā, kura tik daudziem patīk, samazina ādas vingrumu, novājina asinsvadus un paplašina poras. Lai pārvērstu šo ierastu un ne visai veselīgu pasākumu augstas efektivitātes ārstnieciski kosmētiskajā procedūrā, ir nepieciešamas tikai 20 minūtes laika un vienkāršu noteikumu zināšanas!
Ejam vannā pareizi

1. Nekad neejiet vannā pēc ēšanas, lai neapgrūtinātu gremošanas procesu un nepārslogotu sirdi.

2. Universālas nozīmes vannas optimāla temperatūra ir 35-36°. Tāda temperatūra der lielākajai daļai cilvēku. Karstas vannas (līdz 42°) ir pieļaujamas tikai cilvēkiem ar veselīgu sirdi un asinsvadiem!

3. Vannā jāiegremdējas pakāpeniski, sākumā jāpasēž 1-2 minūtes, kad sāksies svīst – sākumā nolaist ūdenī muguru, bet pēc kāda laika – plecus.

4. Paguļot 5 minūtes un atslābinoties, attīrām ādu ar sūklīti un dušas līdzekli. Tad taisām masāžu ar sukas palīdzību. Sākam masāžu no apakšas uz augšu: pēdas, kāju pirksti, apakšstilbi, gurni (šeit aizkavējamies nedaudz ilgāk un masējam gurnus ļoti rūpīgi), tālāk – rokas, pleci, mugura un gūžas. Tāda procedūra ir ļoti noderīga ādai, asinsvadu un nervu sistēmai.

5. Pēc masāžas izņemam aizbāzni un nolejam pusi no ūdens. Palikušo ūdeni sajaucam ar auksto ūdeni, enerģiski samaisot to ar rokām un kājām. Tādā veidā jūs gandrīz nesajutīsiet temperatūras izmaiņas, toties pēc kādām 3 minūtēm sajutīsiet apbrīnojamu svaigumu.

6. Beigās – hidromasāža ar dušas uzgaļa palīdzību. Sākam ar labo kāju un paceļamies līdz viduklim, tad tāpat ar kreiso kāju, pārejam pie vēdera un gūžām, tad – rokas, pleci, krūtis un mugura. Ūdens spiediens nedrīkst būt pārak spēcīgs!

7. Noberžamies un uzklājam uz ķermeņa eļļu vai pieniņu ar apļveidīgām kustībām, atkal no apakšas uz augšu.

Materiāls publicēts sadarbībā ar http://meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV