Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Krogs "Aptieka" - zāles pirms vai pēc ēšanas

www.kursuzsauks.lv, 06.04.2009. 10:33

Nesen kāds paziņa man jautāja – no cikiem strādā „Aptieka”? Pirmajā brīdī apmulsu un īsti nesapratu, par kādu aptieku ir runa. Turklāt bija dienas vidus un, cik man zināms, aptiekas durvis ver jau agri no rīta. Kādēļ tāds jautājums?
Krogs "Aptieka" - zāles pirms vai pēc ēšanas

Izrādījās, ka „Aptieka” šoreiz nav vis tā, kur tirgo medikamentus un visvisādas veselībai noderīgas lietas, bet gan jauns krogs Mazajā Miesnieku ielā, netālu no Doma laukuma. Intriģējošais nosaukums (tam nav nekāda sakara ar resotrānu „Hospitālis”) un fakts, ka bāra īpašnieks ir vīrs, kurš jau vairākus gadus apsaimnieko tāda paša nosaukuma bāru Vašingtonā un ir viens no Amerikas latviešu grupas „Mācītājs on Acid” dalībniekiem, bija par ieganstu, lai tumšā pievakarē dotos uz Vecrīgu meklēt „Aptiekas” izkārtni.

Tagad es zinu, ka „Aptieka” stādā tikai vakaros, no 17:00. Bet par visu pēc kārtas. Krogs jau izpelnījies ne vienu vien uzslavu no cilvēkiem, kuri novērtē alternatīvo (rok)mūziku un, kuriem patīk nemākslota vide un draudzīgs personāls. Kroga īpašnieks Kristaps Krēsliņš uz Rīgas uzdzīves ainas fona ir atšķirīgs, jo viņš ne tikai pārcēlies uz dzīvi šeit, bet pats arī rosās aiz bāra letes, gluži kā to darījis gadiem ilgi savā bārā okeāna otrajā pusē.

Kroga interjerā viņš spēlējas ar zāļu un zālīšu tematiku, savienojot to ar neatkarīgu un visiem pieejamu gaisotni, ko veido mājīgas ķieģeļu sienas, vienkāršas lietas un Rīgā reti sastopamā „mūzikas kaste” jeb „jukebox”. Tāpat kā Vašingtonas bārā „Pharmacy bar”, arī šeit galdos iestrādātas kapsulas un tabletes, plauktos un visur, kur iespējams saliktas tukšas zāļu pudeles. Pie sienām tematiski plakāti. Te nav nekā lieka, viss veidots tā, lai nenomāktu satikšanās prieku un draudzīgas sarunas varētu ritēt brīvi un nepiespiesti. Bāra dzērienu klāstā ir viss nepieciešamais, pat zāļu tējas. Saimnieks drīzumā sola gan uzkodas, gan citas lietas, lai gan ēdiens „Aptiekā” nav galvenais, jo zāles taču jālieto pirms vai pēc ēšanas.

Krogs „Aptieka”: Mazā Miesnieku iela 1

Darba laiks: 17:00 – 01:00, Piektdien, sestdien: 17:00 – 05:00

Foto: Mārtiņš Zaprauskis 

Materiāls publicēts sadarbībā ar www.kursuzsauks.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV