Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pārbaudīti līdzekļi nepatīkamas smaržas novēršanai ledusskapī

kleoo.lv, 05.06.2009. 17:45

Ja pat jūs cieši aizverat visas burkas un konteinerus ar ēdienu, ar laiku aromātu simfonija no jūsu ledusskapja pārstās priecēt jūsu ožu. Neatpazīti uztura objekti piepilda to ar apšaubāmām notīm. Tātad, ir pienācis laiks izmazgāt ledusskapi vai iztīrīt speciālās pārplūdes spraugas kameras iekšpusē (tās parasti aizsērē). Ražotāji parasti rekomendē veikt šo procedūru reizi gadā.
Pārbaudīti līdzekļi nepatīkamas smaržas novēršanai ledusskapī

Atbrīvoties no iemantotās smakas palīdzēs tautas līdzekļi:

- Etiķis: notīriet ledusskapja sienas ar lupatiņu, kas samitrināta etiķa šķīdumā (atšķaidīt ar ūdeni 50 uz 50).
- Dzeramā soda: izmazgājiet ledusskapi ar sodas ūdeni. Pēc tam atstājiet tajā atvērtu trauku ar sodu un mainiet to ik pa trīs mēnešiem. Soda labi slāpē smaku.
- Salmiaka spirts: palīdz pašos sarežģītākajos gadījumos, kad ledusskapis izmazgāts, bet smaka paliek. Nomazgājiet ledusskapja sienas no iekšpuses ar salmiaka spirtu un atstājiet atvērtas durvis uz visu dienu.
- Kokogles un aktīvās ogles. Izmērcējiet sauju ogļu, ieberiet bļodiņā un atstājiet ledusskapī uz dienu.
- Citronu sula. Izmazgājiet ledusskapi no iekšpuses vai notīriet ar samitrinātu lupatiņu, kur piepilināta pilīte citrona sulas.

Materiāls publicēts sadarbībā ar kleoo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV