Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Esi īsts vecis! Un audzē ūsas!

Marta Zandersone, 03.07.2009. 13:05

Gribi zināt, kādēļ tikai īstiem večiem ir ūsas? Un kāpēc šovasar visas meitenes pamet puišus bez ūsām? Vai zini, kādēļ ūsās slēpjas veču spēks? ... TV6 zina atbildes! TV6 iestājas par īstiem večiem, kuri nebremzē, rūpējas par savu prostatas veselību un to pauž, audzējot ūsas! Pievienojies Intaram Busulim, Raivim Vidzim un kļūsti par šarmanto ūsaini! Bez bremzēm!
Esi īsts vecis! Un audzē ūsas!

TV6 šajā vasarā apņēmies rūpēties par veseliem, spēcīgiem un ūsainiem vīriešiem! Īpaša uzmanība tiek veltīta prostata veselībai, lai īsts vecis justos pilnvērtīgi (prostata veselība tiešā veidā ietekmē seksuālās dzīves kvalitāti). Atpazīšanas zīme – ūsas!

Kas tas ir un kādēļ par to stresot?

Stāsta urologs Alvis Laukmanis: „Prostatas (latviski – priekšdziedzera) veselība var būtiski ietekmēt  gan vīrieša vispārējo pašsajūtu, gan seksuālo dzīvi. Tāpēc, ka ar LPH (labdabīga prostatas palielināšanās) saskarsies 90% vīriešu, ja nodzīvos līdz 80 gadu vecumam. Tāpēc, ka prostatas vēzis ir otra visbiežāk sastopamā onkoloģiskā slimība vīriešiem Latvijā un atklāta sākumstadijā ir pilnībā izārstējama. Prostata, protams, ir visa vecuma vīriešiem, bet būtiskākās izmaiņas tās audos sāk notikt pārsvarā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma. Diemžēl arī aptuveni  30-40-% jaunāku vīriešu vismaz vienu reizi dzīvē  sastopas ar iekaisīgām prostatas slimībām – daudziem būtu iemesls apmeklēt urologu arī pirms minētā vecuma.”

Ārsts A.Laukmanis skaidro, kādēļ atbalsta TV6 akciju un aicina ikvienu audzēt ūsas, „Atbalstu tāpēc, ka esmu savas profesijas un īpaši specialitātes patriots un ticu, ka, daloties informācijā, pieredzē un zināšanās, varu kopā ar kolēģiem  palīdzēt kādam nodzīvot garāku un veselīgāku mūžu!”

Ūsains Buslis un Vidzis!

Latvijā tik slavenais un savdabīgais mūziķis Intars Busulis nolēmis atbalstīt TV6 ideju un apņēmies kļūt par ūsu īpašnieku: "Esmu par šādu akciju! Veselu ķermeni, veselīgu dzīvesveidu! Būšu ļoti gandarīts, ja spēšu iedvesmot un iedrošināt kaut vienu vīrieti!"

Kopā ar I.Busuli TV6 akcijā iesaistījies arī spēkavīrs un populārā šova TV3 Dejo ar Zvaigzni 2 uzvarētājs Raivis Vidzis, kurš arī nolēmis audzēt ūsas un aicina visus vīriešus pārbaudīt savu prostatas veselību. R.Vidzis: „Atbalstu TV6 ieceri, jo uzskatu, lai vecis varētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, viens no galvenajiem priekšnosacījumiem ir vīrieša veselība. Kā var justies kā īsts vīrietis, ja ir problēmas ar prostatu? Zinu, ka par šo tēmu veči parasti nerunā. Bet man liekas, ka drosmīgam un par sevi pārliecinātam vīrietim tā nav tabu tēma. Un par to ir jārunā! Tāpēc aicinu visus vīriešus kontrolēt savu dzīvi, nebaidīties pārbaudīt prostatas veselību un kopā ar mani audzēt ūsas!" Īsti veči nebremzē!

Kāds ir ūsu augšanas ātrums?


TV3 raidījuma Bez Tabu komanda nolēmusi sekot līdzi TV6 iecerei uzlabot vīriešu prostatas veselību. Raidījuma ietvaros varēsiet uzzināt ko vairāk par protatas veselības jautājumiem, iespējām no tā izvairīties un arī ārstēties. Veidotāji ieskatīsies ūsu modes tendencēs, iepazīstinās ar Latvijas ūsaiņiem, kā arī sekos līdzi tam, cik ātri I.Busulim un R.Vidzim aug ūsas! TV3 Ziņas vadītājs Ģeders Ģelzis izteicis atbalstu TV6 akcijai un iespējams, ka ikviens varēs sekot līdzi arī Ģ.Ģelža ūsu augšanas tempam.

Esi īsts vecis! Pārbaudi prostatas veselību!


Vīriešiem vecumā no 45 gadiem līdz šī gada 15.augustam prostatas antigēnu tests Veselības Centrā 4 tiks veikts bez maksas. Vīriešiem pēc 45 gadu vecuma ir paaugstināts risks saslimt ar prostatas vēzi un, lai to laikus diagnosticētu, jāveic PSA tests.

Lai  uzzinātu vairāk, iepazītos ar ārsta viedokli par šo veselības problēmu, uzdotu sev neskaidros jautājumu tieši ārstam, iepazītos ar Latvijas TOP 11 ūsaiņiem, kā arī, lai ļautu citiem ieraudzīt savu ūsu foto un to augšanas ātrumu, un daudz ko citu, ienāc www.6tv.lv/usas!

Esi īsts vecis! Veic profilaktisku prostatas pārbaudi un kopā ar TV6 audzē ūsas!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV