Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Augstā mode kļūst bīstama un pasargā

Ilze Malaševska, 21.07.2009. 16:03

Pasaules slaveni dizaineri ir tie, kas nosaka modes tendences pasaulē. Eleganta klasika vai ekspresīvi tērpi, kuri robežojas ar „bezstila” elementiem – tam nav nozīmes, jo galvenais ir tikt pamanītam. Tomēr cik tālu viņi ir gatavi iet?
Augstā mode kļūst bīstama un pasargā

Šogad dizaineru panākumi meklējami kolekcijās, kas šokē gan augstās modes pazinējus, gan vienkāršos iedzīvotājus. Gan „Dolce&Gabana” un „Dior”, gan „Gucci” un „Prada” modes nami savās kolekcijās ietver pat paša valkātāja dzīvību apdraudošus elementus.

Modeles jau no laika gala bijušas pakļautas augstpapēžu kurpju pārbaudījumam, tomēr šogad apavu dizaineri savā veikumā ir pārspējuši paši sevi, radot apavus uz augstas platformas, smailiem un augstiem papēžiem, vai bez papēžiem, liekot apavu valkātājam balansēt uz pamata, kura nav. Arī apakšveļu un kleitu veidošanā izmantotie viduslaiku bruņu tērpa elementi liek aizdomāties par to, cik gan ērti jūtas apģērba valkātāja.

Tomēr mode kļūst praktiskāka. Ja smailo augstpapēžu kurpju papēžus var izmantot pašaizsardzības nolūkos, tad arī dizaineru veidotās rotas var kalpot tieši tādam pašam mērķim. Dizaineru kolekcijās kastete pārvēršas par kaklarotā iekārtu elementu, arī metāla sprādzēs esošais zobrats var garantēt drošību, savukārt viscaur noklātajās apavu un apģērba virsmās esošo adatiņu pielietojums ir pakļauts ikviena cilvēka iztēlei. Tomēr dizaineru kolekcijām aktīvāk būtu jāseko līdzi tieši briljantu gredzenu īpašniekiem un jāsteidz iegādāties Tobiasa Wonga (Tobias Wong) dizainētais „Zagļu saderināšanās gredzens”, kurā dimants ir tik smails, ka tas var savainot potenciālo zagli.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV