Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Turpmāk noteiktus izmeklējumus varēs saņemt tikai ar ārsta-speciālista nosūtījumu

Elīna Skurjate, 28.07.2009. 10:02

Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra (turpmāk tekstā - Aģentūra) informē, ka no 2009.gada 1.jūlija atbilstoši grozījumiem normatīvajos aktos tiek mainīta nosūtījumu izrakstīšanas kārtība, lai pacients saņemtu atsevišķus izmeklējumus.

Saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumos Nr.1046 "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība" no 2009.gada 1.jūlija nosūtījumus uz scintigrāfijas un magnētiskās rezonanses diagnostiskajiem izmeklējumiem var izrakstīt tikai ārsts - speciālists. Šos izmeklējumus no budžeta līdzekļiem apmaksā tikai gadījumos, kad nosūtījumu uz izmeklējumu nozīmē ārsts - speciālists.

Izmaiņas nosūtījumu izrakstīšanas kārtībā saistītas ar valsts budžeta līdzekļu samazinājumu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai, kā arī lai veicinātu izmeklējumu pieejamību tiem pacientiem, kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, tie ir nepieciešami.

Ģimenes ārsts savas kompetences ietvaros pacientu var nosūtīt uz diagnostiskajiem izmeklējumiem, izņemot divus iepriekšminētos diagnostiskos izmeklējumus.

Atgādinām, lai veselības aprūpes pakalpojums tiktu apmaksāts no valsts budžeta līdzekļiem pacientam nepieciešams vērsties pie ģimenes ārsta vai ārsta-speciālista, kurš ir līgumattiecības ar Aģentūru. Līgumaattiecībās ar Aģnetūru esošo ārstu sarakstu iedzīvotāji var aplūkot Aģentūras mājas lapā www.voava.gov.lv (Līgumpartneriem - līgumiestāžu saraksts - līgumattiecībās ar Aģentūru strādājošie ārsti), vai arī noskaidrot, zvanot uz Aģentūras bezmaksas informatīvo tālruni 80001234.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV