Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latviešu modes mākslinieki triumfē Sanktpēterburgas modes nedēļā „Defile na Neve”

easyget.lv, 20.04.2007. 17:00 | komentāri (1)

Latviešu modes mākslinieki – Baiba Ripa, Mare&Rol`s un Līga Banga izraisījuši milzīgu publikas un Krievijas mediju atsaucību Sanktpēterburgas modes nedēļā („Defile na Neve”), kas norisinājās no 2007. gada 13. līdz 18.aprīlim.
Latviešu modes mākslinieki triumfē Sanktpēterburgas modes nedēļā „Defile na Neve”
Latviešu mākslinieki Sanktpēterburgas modes nedēļā piedalījās pirmo reizi. Krievijas modes žurnālistu un ekspertu vidū šī skate tika nodēvēta par labāko, kas šajā modes nedēļā rādīts. Latviešu mākslinieku debija notika ar Latvijas ģenerālkonsules Sanktpēterburgā Ivetas Sers patronāžu. Pateicoties tieši viņas personīgam atbalstam, kā arī projekta „Defile na Neve” organizatores Irinas Aškinadzes ieguldījumam un Baltijas Modes federācijas līdzdalībai, pasākums tika noorganizēts augstākajā līmenī, un guvis atzinību Krievijā.

Skatē Sanktpēterburgā mākslinieki Mare un Rols rādīja kolekciju „Naktsmurgi 2006/07”. Skati vislabāk raksturo vārds – iedvesma. „Iedvesmojamies no skaistiem nakts murgiem, no nereāli reālās sajūtas, kur nav telpas izjūtas, nav konkrētā laika izjūtas, nav reizēm konkrēta nekā! Tajos dominē spēcīgi tēli ar savu misiju, kuri arī mūs iedvesmoja iedvesmoties no nakts murgiem,” par kolekciju saka mākslinieks Rols. Visam, protams, ir zemteksts! Sirreālisms - cilvēks bez galvas, masīvi gurni -vēsturiskais gurnu krinolīns, mājiņas kā galvas apģērbs, mazas kleitiņas! Un, kad tu pamosties, pazūd visas mājiņas, masīvie gurni, bezgalvainie mētelīši. Kolekcijā dominē žaketes, kleitas, krekli, šis tas no 20. gadsimta sākuma stila.

Līga Banga Sanktpēterburgas modes speciālistiem piedāvāja apģērbus sievietei, kurai svarīgs ir stils un komforts. Tie ir tērpi, kas izceļ personības individualitāti, tomēr nedominējot pār cilvēku. Kolekcijas lielāko daļu veido vilnas mēteļi un jakas sezonas aktuālajās krāsās.

Savukārt māksliniece Baiba Ripa kolekcijā „Oktobros” skatītājiem un modes cienītājiem ļāva uzdrīkstēties. Viņas darbus vislabāk raksturo vārdi – individualitāte, brīvība, drosme. Individualitāte audumu izvēlē, visneiedomājamākajos dabīgo materiālu sajaukumos. Viņa eksperimentē ar zīdu, vilnu un kokvilnu, auduma faktūru, līniju un formu, radot unikālus un neatkārtojamus tērpus, kas vienlaikus izceļ to valkātāju personību.

Pēc skates latviešu mākslinieki jau saņēmuši vairākus sadarbības piedāvājumus no Krievijas modes veikalu un galeriju īpašniekiem.

Līga Banga, Baiba Ripa un Mare&Rol`s, kā arī Baltijas Modes federācija izsaka lielu pateicību Latvijas Republikas Ģenerālkonsulātam Sanktpēterburgā, un personīgi Ivetai Sers, kā arī kompānijai Optimum Logistic, un personīgi Aleksandram Janovskim, par atbalstu un ieguldījumu skates organizēšanā.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV