Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Interesanti fakti par vīriešiem un sievietēm

meitenem.lv, 28.07.2009. 17:36

Šķiet, par seksu mēs zinām visu, bet turpinām interesēties un ar ziņkārību skatām cauri virsrakstus rubrikās par intīmo dzīvi. Dažādu valstu zinātnieki turpina pētīt šo noslēpumaino mūsu dzīves sfēru, nežēlojot līdzekļus un spēkus.
Interesanti fakti par vīriešiem un sievietēm

Vīrieši nav tik vienkārši

Daudzi speciālisti, masu informācijas līdzekļi un pat paši vīrieši ir pieradusi uzskatīt vīriešu dzimumu par vienkāršākajiem organismiem, it īpaši ja tas skar seksu. Vienmēr tika runāts par to, ka vīrietis ātri paliek aktīvs seksā, un viņa vēlēšanos var viegli apmierināt, tāpat kā, piemēram, iedot kaulu sunim.

Lūk, 5 noslēpumi, par kuriem jūs, iespējams, nezinājāt.

1. Augstāks testosterona līmenis – mazāk seksa

Parasti tika uzskatīts, ka augsts hormona testosterona līmenis garantē vīrietim lielāku seksuālo uzbudinājumu. Taču pēdējie pētījumi pierāda pretējo.

Amerikāņu speciālisti apgalvo, ka vientuļi vīrieši 20 reizes biežāk atturas no seksa un retāk izjūt uzbudinājumu. Kā izrādījās, vīriešu-vientuļnieku vidū vairākumu sastāda vīrieši tieši ar augstu testosterona līmeni.

Turklāt, kā noskaidroja zinātnieki, tādi vīrieši biežāk šķiras un retāk precas, bet laulībā viņi mēdz būt ļoti agresīvi un pat piemēro vardarbību.

2. Nāves gadījumi seksa laikā ir līdzīgi

Pētot nāves gadījumus, kuri notika mīlēšanās laikā, zinātnieki secināja, ka parasti tas notiek ar precētiem vīriešiem, kuri stājas dzimumsakaros ne ar savu laulāto un nepazīstamā vidē. Nāve iestājas pēc sātīgām vakariņām ar noteiktu daudzumu izdzerta alkohola.

Cita pētījuma rezultāti ir interesantāki. Izrādījās, ka 14 no 20 tādu pēkšņas nāves gadījumu notiek tieši dzimumakta laikā.

3. Orgasms vai drīzāk tā trūkums veicina krūts vēža attīstību vīriešiem

2000. gadā grieķu zinātnieki izdarīja atklājumu. Viņi noskaidroja, ka pieaugušā vīrieša orgasmu biežums var samazināt krūts vēža attīstības risku. Pacienti, kuri cieta no vīriešiem tik neraksturīgas slimības kā krūts vēzis, retāk izjuta orgasmu nekā tie, kuriem slimība netika atklāta.

4. Vīrieša ģenitāliju izmēru var noteikt pēc viņa pirkstu lieluma

Angļu zinātnieki norādīja uz tiešu atkarību starp vīrieša bezvārda pirksta izmēru un viņa peņa garumu. Izrādījās, ka tas ir tieši atkarīgs no tā, cik daudz testosterona viņš saņēma iekšvēdera attīstības laikā. Jo lielāks ir hormona testosterona līmenis, jo garāks ir vīrieša dzimumorgāns.

Ja vīrieša bezvārda pirksti ir garāki par viņa rādītājpirkstiem, tas nozīmē, ka iekšvēdera attīstības laikā viņš saņēma pietiekošu hormona daudzumu. Ja pirkstiem ir vienāds izmērs vai bezvārda pirksts ir mazāks par rādītājpirkstu, vīrietis saņēma mazāku testosterona daudzumu. Tādējādi, zinot šo informāciju, jūs varat nojaust, cik garš ir vīrieša loceklis.

5. Pieķeršanās ģimenei samazina vīrieša seksualitāti

Saskaņā ar amerikāņu zinātnieku pētījumu rezultātiem 2001. gadā, vīriešiem, kuri pieķeras savai ģimenei, ir zemāks teststerona līmenis. It īpaši hormona līmenis samazinās pēc bērna piedzimšanas un arī tajā momentā, kad jaunais tēvs tur mazuli.

Laikam tādā veidā daba ir parūpējusies par ģimenes saglabāšanu un par vīrieša labklājību – tagad viņam ir jāpārslēdzas uz ģimenes labklājību, nevis uz meiteņu aplidošanu.

Sieviešu mīklas

Sieviete tiek uzskatīta par noslēpumainu būtni, pat ja runa nav par pēkšņām garastāvokļa izmaiņām un kaprīzēm. Jauko dāmu organisms nedod mieru pētniekiem, un viņi atrod arvien jaunus faktus par vājo dzimumu.

1. Sievietes izjūt orgasmu miegā, tāpat kā vīrieši

Kad runa ir par pollūcijām, cilvēki ir pieraduši uzskatīt, ka tikai vīrieši ir spējīgi izjust baudu miegā. Patiesībā arī sievietes var izjust orgasmu, neizmantojot dzimumorgānu stimulāciju miega laikā.

Tāpat kā vīriešiem, pateicoties smadzeņu aktivitātei, sieviešu ķermenis arī ir spējīgs „iekrist” spēcīga seksuāla uzbudinājuma stāvoklī. Pulsa ātrums dubultojas, sievietes elpa kļūst biežaka no 12 līdz 22 reizēm minūtē, asinsrite mazā iegurņa orgānos palielina ātrumu.

2. Sperma – sieviešu antidepresants

Aizmirstiet par antidepresantiem. Sperma padara jūs laimīgu! 2002. gadā Ņujorkas Valsts universitātes pētnieki noskaidroja, ka sievietes, kuru seksuālie partneri dzimumakta laikā neizmantoja prezervatīvu, retāk izjūt depresiju un stresu, salīdzinot ar tām, kuras dzimumakta laikā izmanto kondomu.

Speciālisti secināja, ka hormoni, kuri nokļūst organismā ar spermu, paceļ sievietes garastāvokli.

3. Uzturs ietekmē ķermeņa smaržu

Kad pienāk orālā seksa laiks, daudzas sievietes uztraucas par to, kāda ir viņu ķermeņa smarža un garša. Atmetīsim visus rupjus jokus un nepieklājīgas anekdotes par sieviešu ģenitālijām. Jo sievietēm taču ir ļoti svarīgi, vai viņu ķermeņa dabiskā smarža izsauc partnerim vēlēšanos.

Ļoti svarīgi zināt, ka daudz kas ir atkarīgs ne tikai no pašas sievietes uztura, viņas vaģinālo izdalījumu pH faktora, bet arī no menstruālā cikla fāzes. Piemēram, tādu produktu kā ķiploku vai sparģeļu ēšana var provocēt nepatīkamas ķermeņa smaržas rašanos. Bet citrusa augļi (citrons, apelsīns, greipfrūts) tieši otrādi piešķir ķermenim patīkamu saldenu smaržu.

4. Ovulācija padara sievieti pievilcīgāku

Ja jums būtu parādījusies iespēja sadalīt sevi divās vienādās pusītēs, tad jūs varētu pamanīt, ka jūsu organisms nevar būt ideāli simetrisks. Viena acs var būt nedaudz šaurāka par otro, bet viena krūts nedaudz mazāka par otro.

Jau no seniem laikiem cilvēku pievilka simetrija visos aspektos. Ir interesants tas fakts, ka ovulācijas procesā sievietes pazīmes kļūst vizuāli simetriskākas. Bet ar vecumu sievietes asimetrija gan kļūst arvien pamanāmāka.

5. Barošana ar krūti sniedz seksuālu baudu

Ir zināms, ka krūtsgala stimulācijas laikā jaunajai māmiņai paaugstinās oksitocīna (baudas hormona) līmenis. Šis process ne tikai stimulē sievietes organisma piena izstrādāšanu, bet arī palīdz samazināt dzemdes izmērus pēc dzemdībām.

Tāpēc dažām māmiņām nākas par noņemt mazuli no krūts uz laiku, jo viņas izjūt seksuālu baudu. Barošana ar krūti arī provocē hormona prolaktīna izstrādāšanu, kurš palielina barojošo māmiņu seksuālo vēlēšanos.

Materiāls publicēts sadarbībā ar meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV