Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Aicina piedalīties konkursos „Mana mīļākā spēle” un „Izdomā savu spēli!”

Līga Tarbuna, 29.07.2009. 15:51

Valmieras Kultūras centrs projekta „Vidzemnieku spēļu diena” ietvaros aicina ikvienu vidzemnieku piedalīties konkursos „Mana mīļākā spēle” un „Izdomā savu spēli!”.

Konkursā „Mana mīļākā spēle” vidzemnieki aicināti iesniegt savu iecienītāko spēļu aprakstu. Īpaši aicināti atsaukties vecāka gadagājuma cilvēki, kuriem ir informācija par Vidzemes tradicionālajām senajām spēlēm.

Savukārt konkursā „Izdomā savu spēli!” var piedalīties ikviens interesents, konkursa pieteikuma anketā sniedzot paša izdomātās spēles aprakstu. Spēles var būt dažādas – kustību, veiklības, spēka, prāta vai arī faktu un galda spēles. Galvenais konkursa kritērijs ir spēles oriģinalitāte un kvalitāte.

Oriģinālākās un interesantākās spēles tiks apkopotas un iekļautas kompaktdiskā un informatīvā materiālā, bet to autori tiks apbalvoti. Konkursu laureāti savas spēles varēs arī parādīt un iemācīt „Vidzemnieku spēļu dienas” apmeklētājiem.

Konkursu pieteikuma anketas elektroniski pieejamas portālā www.valmiera.lv sadaļā „Kultūra”/”Vidzemnieku spēļu diena”, savukārt drukātā veidā - Valmieras Kultūras centrā un vairākās Vidzemes bibliotēkās. Aizpildītu anketu līdz 14.septembrim var sūtīt elektroniski: liga.kokorevica@valmiera.lv vai pa pastu: Valmieras Kultūras centrs (ar norādi: konkursam „Vidzemnieku spēļu diena”), Rīgas iela 10, Valmiera, LV-4201 (pasta zīmogs – ne vēlāk kā 12.09.2009.).

Jau ziņots, ka 19.septembrī Valmierā notiks „Vidzemnieku spēļu diena”, kurā varēs piedalīties mazi un lieli vidzemnieki. Pasākumā būs pieejamas galda, faktu, prāta un kustību spēles, kā arī varēs nodarboties ar veiklības stafetēm. Pasākuma norisi finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Vidzemes kultūras programmas Kultūras projektu 2009.gada konkursā piešķirot 900 latu finansējumu.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV