Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Natālija Gorohova par jogu festivālos

Natalie, 31.07.2009. 15:17

Jogas pasniedzēja Natālija Gorohova stāsta par jogas nodarbībam, kas šovasar notika lielākajos mūzikas festivālos Latvijā.
Natālija Gorohova par jogu festivālos

Kas ir Urban Yoga?

Urban Yoga ir projekts, kas ir orientēts uz jauniem cilvēkiem. Ir ļoti interesanti strādāt ar jauniem cilvēkiem; viņi domā citās kategorijās, viņu uztvere ir vēl samēram tīra. Viņiem neizraisa konfliktu doma, kā var jogot un, piemērām, klausīties smago mūziku, ja viņi ir harmonijā ar to. Vecākiem cilvēkiem šāda ideja vien izraisa nesaprašanu.

Mans ceļš jogā sākās, kad man bija 12 gadi. Tājā laikā sāku arī nopietni aizrauties ar mūziku, kādu laiku pat pati organizēju pasākumus. Joga un mūzika man ir vienādi tuvas.

Joga nozīmē brīvu domašanu. Ir žēl, ka daudzi pārspīlē rituālu un simbolu lomu jogā. Urban Yoga nekādā gadījumā nav virspusēja vai fitness-joga. Tā veicina dziļāku saprašanu par sevi, un visvairāk - zinātkāri par pasauli.

Kāpēc mūzikas festivāli?

Esmu jau sen iemīļojusi mūzikas festivālus. Vairākus gadus pēc kārtas strādāju festivālos ārzemēs, tādos kā Reading, Isle of Wight, Womad, V Festival un vēl daudzos citos, kur arī notika jogas nodarbības.

Festivālos, īpaši mazos, ir satriecoša atmosfēra. Cilvēki jūtas daudz brīvāki nekā pilsētās. Var redzēt daudz jaunus, radošus cilvēkus, kas sanāk kopā, lai izbaudītu dzīvi - labu kompāniju, dabu un mūziku.

Jogā mēs runājam par to, ka jābūt atvērtiem pret jaunām lietām. Ir patīkāmi, ka pie mums festivālos var piedalīties daudzās interesantās aktivitātēs, sākot ar klinšu kāpšanu līdz pat riteņu triālam. Jauni cilvēki grib izmēģināt visu, viņiem nav bail eksperimentēt. Tā ir īsta jogas domāšana.

Parasti jogas nodarbības notiek otrā festivāla dienā no rīta līdz pēcpusdienai, kad sāk spelēt mūziķi. Līdz šim atsaucība bija satriecoša - nodarbības bija jāvada gandrīz bez pārtraukumiem. Bieži visiem nepietiek paklājiņu, bet tad cilvēki novelk kurpes un jogo uz zālītes vai smiltīs.

Protams, jogu festivālos nevar nosaukt par nopietnu nodarbību. Iesācējiem visapkārt ir pārak daudz lietu, kas novērš uzmanību. Bet es būšu priecīga, ja kādam tas būs pirmais solis, lai atnāktu uz studiju un mācītos talāk.

Ko mēs darām jogā festivālos?

Joga festivālos ir ļoti jautra. Sava ziņā mēs spēlējamies, eksperementājam.

Mūsdienās pat bērniem pietrūkst spēles, jau no pašas bērnības vecāki un sabiedrība uzspiež domu, ka mēs nevaram atpūsties, ka visu laiku jānodarbojas ar kaut ko produktīvu, kaut ko ir jāsasniedz. Nav laika apstāties, izbaudīt visu, kas mums ir apkārt, paelpot, izbaudīt katru savu kustību.

Joga māca, kā izbaudīt dzīvi pilnībā, izbaudīt gaisu, izbaudīt ķermeņi.

Tas ir mīts, ka joga vienmēr ir lēna vai ka joga ir līdzīga kā stiepšanās. Joga var būt ļoti aktīva, ļoti dinamiska, ļoti sarežģīta.

Festivālos es ar savu partneri Annu Danebergu rādām cilvēkiem dažas grūtākās pozas no jogas, un bieži cilvēki brīnās, ka tas atgādina kustības no kapueiras (capoeira) vai modernajām dejām, tādām kā breakdance.

Kur var nodarboties ar jogu šovasar?


Šovasar Urban Yoga jau vadīja nodarbības Fonofestā, Moonlight Beach Party, Positivus Festival, Zvērā, kā arī augustā vēl notiks nodarbības festivālā Zaļumballe un Buku Open Air. Būšu priecīga jūs visus redzēt!

Ja nesanāks pievienoties nodarbībās šajos pasākumos, gaidīšu visus Daya Jogas studijas telpās Rīgā, kur no septembra arī sāksies nodarbības jauniešiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV