Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kā izaudzināt laimīgu bērnu?

meitenem.lv, 03.08.2009. 12:48

Visi vecāki izdomā ļoti daudz paņēmienu, lai palīdzētu bērnam izaugt veselam, gudram, apdomīgam. Bet kas tad ir vajadzīgs, lai padarītu mazuli laimīgu?
Kā izaudzināt laimīgu bērnu?

Jūs savam mazulim esat visa pasaule. Atcerieties par to. Un no tā, kā jūs uzvedīsieties, kontaktējoties ar jūsu bērnu, būs atkarīga arī viņa pasaules uztvere.

1. Ja tēvs un māte domā, ka apkārt ir pasaule, bet zem baldahīna šūpulītī guļ un laiž burbuļus tikai pienākumi, viņi kļūdās. Atmetiet pierādījumus jūsu pieaugušajam prātam un bērnu kompleksus. Kad cilvēks ir piedzimis, jums ir parādījies jauns uzdevums. Ir laiks kļūst gudrākiem un kļūt par Pasaules centru, dievam līdzīgu būtni, kura nes uz pleciem dzīves jēgu.

2. Vienmēr sakiet bērnam vienkāršus un skaidrus vārdus, piemēram: „Es tevi mīlu”, „Tu esi mana saulīte”, „Tu esi mans zvaniņš”. Un smaidiet šajā laikā. Ticiet, jūs vēl leposieties ar savu bērnu. Vienmēr par to atcerieties. Jo vairāk un biežāk jūs teiksiet savam bērnam par to, cik viņš ir lielisks, jo labāk. Viņš tāds arī ir, viņš tāds arī būs.

3. Vienmēr saglabājiet taustes kontaktu ar bērnu. Apskaujiet viņu, skūpstiet, pieradiniet pie rokām. Jā, ja mammai ir daudz citu pienākumu, tas ir grūti. Mēs šobrīd runājam ne par pienākumiem, vai ne?
4. Ja jums kaut kas neizdodas, piedodiet sev un domās nosūtiet mazulim frāzi: „Mans mīļais”. Nekad neuzpūtiet sev iekšā vainas sajūtu, ja jums neizdodas pavadīt ar savu bērniņu pietiekoši daudz laika vai ja ģimenē ir nesaskaņas. Domās sūtiet savu mīlestību un siltumu bērnam un risiniet savas problēmas ātrāk, ja tas ir iespējams.

5. Iemācieties taisīt bērnam masāžu. Tas nav sarežģīti. Bērns mierīgi aizmigs un redzēs jaukus sapņus.

6. Biežāk domājiet par sevi: „Es esmu ideāla māte”, „Es esmu ideāla sieviete”.

7. Vienmēr atcerieties, ka bērns jūs mīl ar visu sirdi un dvēseli un jūs peldaties sava bērna mīlestības staros. Ieklausieties šajā dieva mīlestības pieskārienā. Tā ir dzīvinoša. Tikai uztveriet to. Tas ir eliksīrs, kuru pēc tam nevar nopirkt ne par kādu naudu.

8. Kad jūsu bērniņš paaugsies, viņš būs jāaudzina. Lūdzu, izsakiet neapmierinātību attiecībā uz bērna darbībām, nevis viņu pašu. Novērtējiet bērna rīcības, nevis viņu pašu. Viņam ir jābūt pārliecinātam par to, ka viņu mīl un viņam piemīt apbrīnojamākas spējas.

9. Atcerieties, visatļautības atmosfērā var izaudzēt tikai pagrimstošu personību. Domājiet par to, kā ir jānodod bērnam mūžīgas patiesības, cieņa pret māti, tēvu, vectēvu. Bērnam ir vajadzīgas skaidri noteiktas robežas. Ja to nav, viņš arvien biežāk un tālāk ies pāri atļautajam, meklējot šīs pašas robežas, un arvien mazāk cienīs jūs. Ja viņš iemācīsies spert soli pāri kādam, bet jūs nenosodīsiet viņa uzvedību, vēlāk viņš soļos pāri jums. Tāpēc iemācieties sekot līdzi tam, kā viņš saskaras ar citiem bērniem, audzinātājiem, skolotājiem. Ieklausieties cilvēku viedoklī. Bērnu kolektīvā, bez jūsu uzraudzības, pat brīnišķīgākais bērns ir spējīgs darīt tādas lietas, par kurām jums pat nebija nojausmas. Padomājiet par to.

10. Cieniet un novērtējiet sevi. Bērns visu pārņems no jums. Uzvedības stereotipi nāk no ģimenes, un nav godīgi pēc tam lamāt viņu par jūsu kļūdām. Var tikai atzīties un palūgt neatkārtot kļūdas. Ja viņš jūs nepaklausīja – tad pieprasīt. Un pierādīt, ka tas ir viņa interesēs.

Izaudziniet laimīgu cilvēku. Lai viņš jūt jūsu sirds siltumu, jūsu roku siltumu. Pat ja jums nav taisnība, viņš jums piedos. Viņš būs izturīgs pret visām negatīvām pasaules izpausmēm, būs spējīgs kļūt par uzvarētāju neticamākajās situācijās. Mīlestība, kuru jūs viņā izaudzēsiet, nekad nebeigsies. Tās pietiks arī jums. Ticiet, viņš varēs arī jūs padarīt laimīgu.

Materiāls publicēts sadarbībā ar meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV