Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Kas šoruden būs modē Eiropā un Latvijā?

Kristīne Gruznova, 06.08.2009. 12:48

Tikko Latvijā ienākušā pasaulē populārā APART modes preču zīmola dizainere Taņa Lubbers šīs sezonas kolekciju raksturo kā jaunākajām tendencēm atbilstošu modi, kas piemērota ikvienas sievietes gaumei un katram dzīves mirklim.
Kas šoruden būs modē Eiropā un Latvijā?

Kompānija APART International ir starptautiski orientēts Otto Group meitas uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Hamburgā. APART International aktīvi paplašina biznesu arī citos tirgos, tā piemēram, šogad plānota 17 zīmola veikalu atklāšana Amerikas Savienotajās Valstīs. Zīmols piedāvā modi mūsdienīgām sievietēm, sākot ar apģērbiem, ādas apaviem un aksesuāriem līdz smaržām un izsmalcinātām rotas lietām. Zīmols ir iecienīts Vācijā un Austrumeiropā, īpašu popularitāti zīmols ir iekarojis Krievijā, kur tā seja ir Kristīna Orbakaite.

APART rudens/ziemas kolekcijā dominē gaišsārti violeti toņi, baltais, pelēkais, klasiski melnais, tumši zilais, mierīgi dabas toņi, apģērbu rotā arī dzīvnieku ādas rakstu imitācija. Šajā sezonā īpaši aktuālas ir tunikas un citi apģērbi ar etniskiem motīviem, kas apģērbu padara interesantu un kombinācijā ar greznu jērādas vesti un bārkstainiem apaviem rada īstu hipija auru.

Aktuālie motīvi

Folkloras tematiku APART apģērbu kolekcijā raksturo saulaini oranžie un citrondzeltenie toņi kombinācijā ar mierīgām krāsām – bēšo un nakts zilo.

Dizaineres padoms: Šīs sezonas aktualitāte – zābaki ar bārkstīm. Noņemot APART kolekcijas zābaku augšējo daļu, tos pavisam viegli var saīsināt, tā dažādojot savu apavu garderobi un iegūstot īsos zābakus ar bārkstīm. Zābaki lieliski izskatīsies kopā ar ādas biksēm un pūkainu kažokādas vesti.

Britu rūtis atkal modē! Rūtiņas uz modīgām un reizē klasiskām žaketēm iegūst aizvien jaunas krāsas un proporcijas. Dzeltenie un zilie toņi kombinācijā ar tīrām un vienkāršām rūtiņu līnijām izcels auguma aprises un izskatīsies eleganti, ja kombinēsiet ar klasisku apģērbu. Dizainere Taņa Lubbers iesaka rūtainu žaketīti kombinēt ar tumšām klasiski zilām vai melnām džinsa biksēm un augstpapēžu kurpēm. Savukārt dodoties uz darbu - saskaņot ar klasiski melnām biksēm.

Maigs pūdertonis apģērbā – sievišķīgi! Tā var raksturot APART apģērba līnijas Luksus šiks galvenās iezīmes – apģērbā dominējošie rozā, bēšie un gaišsārti violetie toņi rada meitenīgu un romantisku noskaņu.

Dizainere iesaka: Gaišsārta adīta jaciņa kombinācijā ar smalku mežģīņu svārkiem izcels sievišķīgumu. Tāpat adījumi ļoti labi izskatās kopā ar apģērbiem no ādas.

Melnās krāsas variācijas apģērbā ir panākamas pavisam vienkārši. Kombinējot apģērbu no kontrastainiem materiāliem, iegūstam melnā toņa dažādas kombinācijas, kas nenogurdina un nešķiet drūmas – tieši otrādi, parāda melnā daudzpusību.

Taņa Lubbers norāda, ka mežģīnes modē ir bijušas vienmēr, tādēļ arī melni mežģīņu svārki kombinācijā ar melnu ādas jaciņu būs piemērots apģērbs dodoties uz darbu ofisā!

Etniskie motīvi dūmakaino toņu paletē – pelēkbrūni un dzeltenbrūni toņi apvienojumā ar izteiksmīgu tumši zilo. Līnijas galvenais akcents – etniskie raksti atrodami kā vieglā tunikā, tā citos apģērbos. Pelēkbrūno apģērbu ieteicams kombinēt ar gandrīz visām krāsām izņemot baltu, savukārt dzeltenbrūns apģērbs labi izskatās kombinācijā ar brūnu krāsu.

Džersijas jaunumi – mazā melnā kleitiņa sievietes garderobē. Koko Šaneles radītās melnās kleitiņas ideja joprojām palikusi nemainīga, tomēr savu pievilcību aizvien gūst, variējot kleitas garumu un tās šķietami vienkāršajās, bet tajā pat laikā izsmalcinātās detaļas. Izvēloties tērpties melnā kleitiņā, der padomāt par neuzkrītošu aksesuāru, kas akcentēs klasiskās līnijas un kombinācijā ar kleitu radīs noslēpumainu pievilcības plīvuru.

Neitrālie toņi (melns un pelēks kombinācijā ar kamieļkrāsu un gaiši brūnajiem toņiem) dzīvnieku ādu rakstu imitācijā labi izskatās ar klasiski melnām biksēm, tāpat ar melnu ādas jaku. Dažādi dzīvnieku ādas imitācijas raksti aksesuāros noder akcentējot tērpu tumšos toņos.

Izsmalcināts akcents – aksesuāru krāsā dominē pelēkie, kamieļkrāsas, oranžie un gaišsārti violetie toņi, kas piestāvēs jebkuram apģērbam. Šīs sezonas hits – jērādas veste kombinācijā ar viegli krītoša auduma kleitu atsvaidzinās ikvienu garderobi!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV