Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Tiks atklāts jauns rehabilitācijas un sporta medicīnas centrs

Mārtiņš Sīlis, 02.09.2009. 09:08

4. septembrī pulksten 10.00 Liepājas Olimpiskajā centrā tiks atklāts „Medicīnas centrs”, kas izveidots sadarbojoties Liepājas Reģionālai slimnīcai un Liepājas Olimpiskajam centram.
Tiks atklāts jauns rehabilitācijas un sporta medicīnas centrs

Projektējot Liepājas Olimpisko centru tika paredzēta vieta medicīnas centram, ko sākotnēji bija iecerēts izmantot sportistu veselības diagnostikai un medicīniskām pārbaudēm, kā arī traumu diagnostikai un rehabilitācijai pēc tām.

Sadarbojoties Liepājas Olimpiskajam centram un Liepājas Reģionālai slimnīcai ir radīta iespēja ikvienam iedzīvotājam izmatot „Medicīnas centra” piedāvātos pakalpojumus. Konsultējoties ar ārstiem-speciālistiem centrā būs iespējams uzlabot fizisko veselību pēc traumām, vai citām saslimšanām, vai vienkārši pieredzējušu mediķu uzraudzībā piedalīties dažādās nodarbībās, uzlabojot savu fizisko formu un labsajūtu. Kā arī būs pieejami fizioterapeitu, rehabilitologa un traumatologa - ortopēda pakalpojumi, kā arī fizikālās medicīnas procedūras un masiera pakalpojumi.

Jaunizveidotais „Medicīnas centrs” ērti sasniedzams jebkuram pilsētas iedzīvotajiem, kas nodrošina piedāvāto medicīnas pakalpojumu pieejamību. Līdz tam var nokļūt gan ar autobusu, gan tramvaju, gan mikroautobusu. Pie Liepājas Olimpiskā centra izvietotas bezmaksas stāvvietas automašīnām un padomāts arī par riteņbraucējiem, ierīkojot speciālus velosipēdu turētājus.


Uzziņai:

Nodarbības
- Rotaļu/ārstnieciskās vingrošanas grupu 3-6 g.v. bērniem vadīs sporta skolotāja,  Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeite Sigita Vaidere. 
Ārstnieciskā vingrošana palīdz bērniem stiprināt ķermeni, stājas korekcijai, atmiņas uzlabošanai un uztveres spēju palielināšanai. Ārstniecisko vingrošanu pielieto pēc traumām, slimībām un dažādām hroniskām saslimšanām. Ārstnieciskā vingrošana ir fizioterapijas metode pacientu veselības un pašsajūtas uzlabošanai. Nodarbības pamatā tiek pielietota rotaļu metode vingrojumu izpildei.

- Ārstniecisko vingrošanu ar Pilates elementiem, kā arī līdzsvara treniņus uz AIREX virsmas vadīs Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeite Līga Sprūde.
Vingrošana tiek orientēta uz ķermeņa centra stiprināšanu (nostiprina muguras un vēdera muskulatūru, veicina pareizu kustību mehānismu) saudzīgā un ļoti efektīvā veidā. Pie tam, iesaistīti ir ne tikai lielie, virspusē esošie muskuļi, bet arī mazie un dziļie, kuri tieši veido balstu mugurkaulam un locītavām. Praktiski nav ierobežojumi, lai nodarbotos ārstniecisko vingrošanu ar Pilates elementiem, tā der visiem, neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības un veselības stāvokļa, bet jo īpaši cilvēkiem ar stājas un muguras problēmām, kā arī tiem, kas daudz laika pavada sēžot darbā pie datora. Pilates iesaka arī vīriešiem (Pilates radītājs bija vīrietis!!!).
Līdzsvara - spēka treniņa programma uz AIREX virsmas ir pilnīgi jauns un unikāls treniņa veids, kurā cilvēkiem tiek dota iespēja izprast sava ķermeņa kustības, uzlabot līdzsvara spējas un veicināt pareizas stājas izjūtu. Vingrinājumi tiek veikti basām kājām. Mūsu pēdas ilgstoši atrodas apavos, pirksti ir saliekti un nēsājot nepiemērotus apavus, rodas pēdu deformācijas. Apavi nospiež refleksu zonas, kas atrodas pēdās un tas negatīvi ietekmē mūsu organismu. Vingrojot basām kājām, palielinās asins cirkulācija pēdās un pēdu muskulatūra tiek aktīvāk nodarbināta. Mūsu pēdu refleksu zonas tiek izmasētas, kā rezultātā samazinās galvas sāpes, sāpes mugurkaulājā, kā arī uzlabojas asins cirkulācija gan sirdī, gan perifērijā (kardiovaskulārais treniņš), kas savukārt, aktivizē vielmaiņu. Līdzsvara – spēka treniņa programma ir ieteicama cilvēkiem ar mugurkaulāja problēmām, ceļu locītavu problēmām, palielinātu ķermeņa svaru, cilvēkiem ar varikozām vēnām, cilvēkiem ar samazinātu asins cirkulāciju pēdās (aukstas kājas).

- Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeite Solveiga Rozentāle vadīs veselības vingrošanas grupu, kas domātā gan sievietēm, gan meitenēm.
Nodarbību saturs: ārstnieciska, mugurkaula locītavu un muskulatūras nostiprinoša programma mūzikas kā iedvesmojoša, tonizējoša elementa pavadībā. Vingrojumi ir vienkārši, viegli saprotami, un iedarbojas ārstnieciski, lai nostiprinātu mugurkaulu, kura veselība ļoti ietekmē visas orgānu sistēmas. Pirms un pēc nodarbības iespējama fizioterapeita konsultācija, funkcionālā stāvokļa kontrole.

- Liepājas Reģionālās slimnīcas traumatologs – ortopēds, vertebralogs Agris Mertens konsultēs pacientus ar akūtu traumu, posttraumatiskām komplikācijām, muguras sāpēm.
Savā praksē ārsts izmanto visa veida ķirurģiskas fiksācijas metodes, konservatīvās ārstēšanas metodes, visa veida blokādes (intraartikulārās, epidurālās, fasešu blokādes, osteorefleksoterapiju).

- Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeita Kaspara Čaunāna darbības virziens – pieaugušo muguras un locītavu sāpju mazināšana un profilakse.
Terapijas metodes – individuāls darbs ar pacientiem izmantojot ārstniecisko vingrošanu, lietišķo kinezioloģiju. Lietišķo kinezioloģiju izmanto galvas, muguras, locītavu, hronisku noguruma, emocionāla diskomforta, pēctraumatisko funkcionālo traucējumu mazināšanai un novēršanai.

- Liepājas Reģionālās slimnīcas fizikālās medicīnas ārste Ingrīda Jakovicka izmeklēs pacientus un nozīmēs fizikālās medicīnas procedūras. Taču, nākot uz konsultāciju, cilvēkam līdzi jābūt medicīnisko izmeklējumu rezultātiem, kurus izvērtējot I. Jakovicka nozīmēs vajadzīgās procedūras. Medicīnas centrā tiks piedāvāts plašs elektroprocedūru klāsts ar jauniem, nupat iegādātiem aparātiem.

- Liepājas Reģionālās slimnīcas rehabilitoloģe Līga Priedena novērtēs pacienta veselības stāvokli, kā arī noteiks cik bieži un kādā apjomā nepieciešami rehabilitācijas pasākumi, ja nepieciešams izstrādās rehabilitācijas plānu, lai saņemot rehabilitācijas pakalpojumus pacientam uzlabotos veselība un mazinātos slimības saasinājums. Turklāt, ja rehabilitācijas procesa laikā radīsies kādas veselības problēmas pacienti varēs vērsties pie L. Priedenas, lai koriģētu gan medikamentu devas, gan fiziskās slodzes.
Savlaicīgi veikta medicīniskā diagnostika un pareiza rehabilitācija var būtiski uzlabot ikviena cilvēka veselības stāvoli un pat novērst nepieciešamību pēc nopietnākām medicīniskām manipulācijām.
Pierakstīties pie „Medicīnas centra” speciālistiem varēs zvanot uz Liepājas Reģionālās slimnīcas Konsultatīvo poliklīniku, pa tālruņiem – 643 03231, 634 03264, 634 03283. Turklāt pacients varēs izvēlēties sev izdevīgāko laiku un vietu kur saņemt pakalpojumu – vai tas būs slimnīcā, vai Olimpiskajā centrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV