Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Smaržas, Pašapziņa un Sievietes

Mārtiņš Atvars, 04.09.2009. 12:57

Vai kādreiz esi aizdomājos par to, ko sievietes uzskata par pievilcīgāko vīriešos? Vai tas ir tavs lieliskais izskats, tavu smaržu aromāts, vai tavs apburošais raksturs? Ir labi jaunumi britu zinātnieki, iespējams, ir uzzinājuši atbildi. Kamēr daži puiši uzskata, ka nauda pievilinās dāmas, jaunie pētījumi liecina – pēc pašpārliecinātības smaržojošiem puišiem ir lielākas izredzes savaldzināt meiteni.
Smaržas, Pašapziņa un Sievietes

Tas notiek šādi: ja tu meklē viedu, kā palielināt savas izredzes randiņā, tas varētu būt tik pat viegli kā nopirkt lieliskas smaržas. Jaunākajos pētījumos Apvienotajā Karalistē noskaidrots, ka sievietes par pievilcīgākiem uzskatījušas labi smaržojošus puišus. Vai ir kāds āķis? Smaržas atstāj lielāku iespaidu uz pašu vīrieti, nekā uz sievieti. Kā tas jāsaprot? Tikai viens vārs: pašpārliecinātība.

Pētījums

Iepriekšminētajam pētījumam izvēlējās 35 puišus, aptuveni 20 gadus vecus, sadalīja divās grupās un izdalīja viņu fotogrāfijas pētījuma dalībniecēm, kurām vajadzēja izvērtēt viņu pievilcību. Pēc visu fotogrāfiju apskatīšanas abu grupu puišus atzina vienlīdz pievilcīgiem.

Pēc tam sievietēm tika parādīti īsi videoklipi, kuros tie paši puiši „demonstrēja” savu uzvedību, iepazīstoties ar pievilcīgu meiteni. Pirms videoklipa filmēšanas vienai puišu grupai izdalīja aromātiskus AXE dezodorantus neiezīmētos flakonos, otra grupa saņēma nearomātiskus dezodorantus. Puiši izmantoja vienu no diviem dezodorantiem 48 stundas pirms videoklipu filmēšanas. Kad videoklipi tika parādīti sievietēm, aromatizētā dezodoranta grupas puišus novērtēja kā par 27% pievilcīgākus par otras grupas puišiem.

Pašpārliecinātība ir seksīga

Noskaidrojot puišu ar „aromātu” pievilcības iemeslus, zinātnieki uzzināja, ka tas ir saistīts ar puišu pašpārliecinātību uzstāšanās laikā. Grupai, kura bija lietojusi aromatizētu dezodorantu bija uzlabojusies pašpārliecinātība, pateicoties smaržai, tas arī atspoguļojās viņu žestu valodā un mīmikā un pēc tam arī sieviešu novērtējumā.

Izplatītākais pieņēmums ir, ka smaržas palielina puišu seksuālo pievilcību, un viņu aromāts piesaista meiteņu uzmanību, taču tas varētu nebūt vienīgais iemesls. Pētījums liecina, ka šādu reakciju izraisa iespaids, kādu aromāts atstāj uz vīrieša uzvedību. Savukārt sievietes par pievilcīgu uzskata tieši uzvedību.

Kā izrādās, vīrieši nav vienīgie, kuri kļūst pašpārliecinātāki, lietojot smaržas. Kāds lielāks pētījums apstiprina, ka 90% sieviešu arī jūtas pašpārliecinātākas, lietojot smaržas.

Uzzini, kā vari izmantot šo pētījumu rezultātus savā labā...

Smaržas pievilcība

Kā gan pētījumu rezultāti ietekmē tavas izredzes? Unilever izpētes centra patērētāju speciāliste Monika Garsija (Monica Garcia) apgalvo: „Vīriešiem, kuri meklē veiksmīga randiņa noslēpumus derētu pavērot to, kā sievietes uztver vīriešu pievilcību. Mūsu pētnieki norāda – neatkarīgi no izskata, vīriešiem, kuri izstaro pašpārliecinātību, ir lielāka iespēja savaldzināt pievilcīgu sievieti.”

Neliels padoms: aizej uz veikalu un atrod smaržas, kuras tev patīk. Iespējams, ka būsi pārsteigts, kā meitenes reaģēs uz šādām pārmaiņām.

Dr. Reičela Herca ir viena no uztveres psiholoģijas un psiholoģijas vadošajiem ekspertiem, viņa ir veikusi pētījumus par smaržu ietekmi jau 19 gadus. Viņa ir grāmatas „The Scent of Desire: Discovering Our Enigmatic Sense of Smell” autore un Brauna Universitātes profesore.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV