Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Konkursam „Atklāj citu Latviju!” iesūtīti jau vairāk nekā trīs simti fotogrāfiju

Inga Grabinska, 16.09.2009. 11:52

Vēloties apzināt unikālus un neierastus dabas un cilvēku radītus tūrisma objektus Latvijā, DnB NORD Banka kopā ar portālu www.diena.lv šī gada 18. augustā uzsāka fotokonkursu „Atklāj citu Latviju!”. Pašlaik konkursam savus darbus ir iesūtījuši jau aptuveni 80 dalībnieku, kas kopumā konkursam pieteikuši vairāk nekā 300 fotogrāfiju, kurās ir iemūžināti unikāli dabas un cilvēka radīti objekti. Kopumā ir apzināti vairāki desmiti skaistu, īpatnēju un tūristu ievērības cienīgu vietu.

Līdz konkursa pēdējās kārtas noslēgumam ir atlikušas tikai dažas dienas, tādēļ konkursa organizatori aicina pasteigties tos, kuri paredzējuši iesūtīt konkursam arī savas fotogrāfijas, taču vēl nav paspējuši to izdarīt.

Dažkārt, ceļojot pa Latviju, mēs mēdzam uziet patiesus dabas un cilvēku veidotus dārgumus, kas nav iekļauti nevienā tūrisma ceļvedī, un bieži vien par tiem zina vien tuvējās apkārtnes iedzīvotāji. Konkursa mērķis ir atklāt šīs interesantās un vēl maz zināmās Latvijas vietas, kas nākotnē varētu kļūt par iecienītiem tūrisma objektiem.

DnB NORD Banka aicina ikvienu piedalīties šajā fotokonkursā un atklāt savas dzimtās apkaimes vēl neredzētos dārgumus vai vienkārši kuriozus objektus – vai tas būtu mežā ieaudzis trolejbuss, neparasti skaista ezera piekraste, skulptūras statusa cienīgs koks vai izcilākā vieta, kur vērot saulrietu.

Balvas no DnB NORD Bankas jau saņēmuši konkursa pirmo četru kārtu uzvarētāji - Artis Cālītis, Kristīne Kampuse, Daina Bramberga, Elīza Rušmane, Juris Bērziņš-Soms, Linda Podziņa, Indra Dišteina, Kārlis Miksons, Aivita Heniņa, Mikus Meirāns, Māra Janaite, Evija Zača, Julita Kluša, Signija Pupurāne, Ņikita Gavrilovs.

Konkurss noslēgsies šī gada 18. septembrī, tādēļ interesenti vēl var paspēt pieteikties dalībai konkursa pēdējā kārtā. Lai piedalītos, savas fotogrāfijas jāsūta uz e-pasta adresi atklaj.citu.latviju@gmail.com, pievienojot īsu aprakstu par objektu un tā atrašanās vietu.

Katras kārtas uzvarētāji - 5 labāko fotogrāfiju autori - saņem DnB NORD Bankas sarūpētās balvas – Latvijā ražotu SPA ekokosmētikas komplektu no veikala www.ekokosmetika.lv.

Konkursa noslēgumā īpaši izraudzīta žūrija, kuras sastāvā ir dabas pētnieks Māris Olte, fotogrāfs Raimo Lielbriedis un DnB NORD Bankas pārstāve Inga Grabinska, noteiks labāko konkursam pieteikto fotogrāfiju. Darbi tiks vērtēti pēc to kvalitātes, radošuma un atbilstības konkursa tematikai. Laureāts balvā saņems dāvanu karti 80Ls vērtībā no viesu nama „Mauriņi”, kas atrodas aptuveni sešu kilometru attālumā no Siguldas, gleznainā meža ielokā.

Konkursa ceturtās kārtas uzvarētāji tiks paziņoti portālā diena.lv šī gada 20. septembrī, bet konkursa galvenais laureāts tiks nosaukts 22. septembrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV