Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

OASIS tendences - RUDENS/ZIEMA 2009/2010

Aija Baumane, 17.09.2009. 12:38

Rudens ziemas sezona ienāk pārliecinoši, sevī nesot jaunās sezonas pasaules modes vēsmas. Tās atklāsies caur ziemas krāsu paleti, audumu tekstūru miksējumiem, ādas raupjumu un lielu flitteru daudzumu.
OASIS tendences - RUDENS/ZIEMA 2009/2010

Pamatiedvesmas avoti – spēcīga 80.to gadu ietekme visdažādākās izpausmēs, sākot ar šī laikaposma krāsainību– spilgto toņu, pretkrāsu drosmīgām kombinācijām, beidzot ar baikeru stila modi, raupjām ādas jakām, kniedēm, dekoratīviem rāvējiem, batikotiem džinsiem. Svarīgu lomu ieņem silueta forma – apjoms koncentrējās ķermeņa augšdaļā, respektējot 80.-to gadu polsterus. Šādā gadījumā ķermeņa apakšdaļa sašaurināta (legingi, šauri džinsi). Neatņemama sezonas sastāvdaļa ir raupja baikera ādas jaka – šis apģērbs ir kā rudens/ziemas 09 vizītkarte. OASIS interpretācijā redzēsim dažādas to variācijas. Šāds modes apģērbs var tikt kombinēts gan ierastajā džinsu duetā, gan šosezon aktuālajai, drosmīgā kombinācijā ar greznām, spīdumiem bagātām kleitām. Šādā veidā veidojas lielisks kontrasts, kas efektīvi darbojas abu apģērba gabalu labā, izceļot kleitas smalko dabu un ādas jakas raupjumu.

80.to gadu krāsainā puse izpažas caur spilgtu krāsu t-krekliem, dažādu sloganu apdrukām, horizontālām svītrām, spīdīgiem legingiem un krāsainām zeķubiksēm, ko OASIS piedāvās visās varavīksnes krāsās. Kleitās tās būs grafiskas apdrukas, stilizēti dzīvnieku ādu motīvi, leoparda apdruka iegūst jaunu elpu caur krāsu toņu maiņu spilgtā variācijā.

Klasiskā apģērba forma veidojas uz šī paša laikaposma bāzes – uzsvērta plecu daļa, ko panāk ar polsterētām pagarinātām žaketēm, kas velkamas gan solo variantā ar legingiem, gan duetā ar kleitu. Pateicoties nošķeltām formām izveidotais tēls var šķist nedaudz vīrišķīgs, taču kombinācija ar augstpapēžu kurpēs atsvērs sievišķīgās dabas disharmoju un piešķirot eleganci un pašpāliecību. Sievišķības cienītājiem, iespējams koncentrēties 40.-to gadu stilam, jo arī tas savu pozīciju saglabās arī nākošajā sezonā. Tātad visa veida pieguļošas smilšu pulksteņa kleitas, plati, kupli svārki uz vidukļa, apjomīgas, sievišķīgu detaļu blūzes, uzsvērta jostasvieta. Goda vietā celts arī leoparda apdrukas raksts – rudens/ziemā tas būs divās variācijās – klasiskajā dabīgajā toņu paletē un stilizētajā krāsainajā versijā.

Pievēršoties casual tematikai, tendence, kas attīstās no vasaras sezonas - country vienkāršība. Tā izpaužas caur rūtotu vai smalku ziedu audumu apdruku, apģērbu slāņojumu, kombinācijas ar pavalkātu džinsu, tādiem dabīgiem audumiem kā kokvilna, vilna, kažokāda, zamšs. Klasiska griezuma džinsu jaka kļūst par centrālo elemetu, tā nekļūdīgi piešķir niepieciešamo sezonas garšu. Aktuāla kombinācija ar rakstainām kleitām. Šādam tēlam vislabāk pielāgoti vīrišķīgi zābaki, kas būs pieejami vairākas variācijās – bootu veidā un arī klasisko cowboy zābaku veidolā.

Arī rudens/ziemas 2009 sezonā OASIS neizpalikt bez greznās kleitu kolekcijas. Vakara kolekcijas pamatā būs spīdumu daudzveidība un kvantitāte. Fliteri klās ne vien kleitas un topus, bet arī legingus, adījumus un pat žaketes. Svarīga loma ir audumu tekstūru kombinācijām – spīdumu pārbagātība un zvīņaina faktūra ar atturīgi eleganto matēti melno, arī zīda + ādas sintēze, samta un caurspīdīgas faktūras saspēle. Krāsas var iedalīt 2 paletēs– tumšajā : melns, tumši zils, zaļs, violets, un košajā: sarkans, rozā, tirkīzs.

Aksesuāros sezonas aktualitāte – ekstra garie zābaki, kas var būt gan zamšas, gan gludādas izpildījumā. Somu izvēle variēs starp vidēja izmēra klasiskām rokassomā, nelielām pāri karināmām ķēžu somiņām a-la Chanel un mazajiem cluchiem , kas lieliski saderēs ar sezonas fascinējošiem spīdīgiem tērpiem. Arī OASIS elegantās šallītes atbildīs jaunākajām vēsmām – klasiskais leopards, spilgto toņu monofromā palete, flitteru izšuvumi zīda bāzē.

MOS veikalu tīkls apvieno 7 dažādus - atraktīvus, kaislīgus, mūsdienīgus un pašpārliecinātus zīmolus – OASIS, KAREN MILLEN, MANGO, ESPRIT, PROMOD, JENNYFER un PARFOIS - kopā 22 veikalus Rīgā, Viļņā, Kauņā un Tallinā. Tie ir zīmoli, kas uzrunā dažādas paaudzes, dažādu dzīves stilu un interešu cilvēkus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV