Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas labākie bārmeņi demonstrēs savas prasmes kokteiļu gatavošanā

Kristīne Circene, 29.09.2009. 10:22

Ceturtdien, 1.oktobrī, restorānā "Ostas skati" Matrožu ielā 15 no plkst.12:00 līdz 16:00 notiks "ABSOLUT bārmeņu konkurss", kurā piedalīsies vairāk nekā 20 labākie Latvijas bārmeņi. Konkursa mērķis ir noskaidrot labāko kokteili, kura pagatavošanā izmantots ABSOLUT degvīns. Prominenta žūrija izvēlēsies labāko bārmeni, kas iegūs iespēju doties uz ABSOLUT AKADEMI Zviedrijā.
Latvijas labākie bārmeņi demonstrēs savas prasmes kokteiļu gatavošanā

Dalībnieka kokteiļa receptei ir jābūt paša izdomātai, oriģinālai un interesantai. Kokteiļu pagatavošanā būs ļauts izmantot ne vairāk kā četras sastāvdaļas. Šos komponentus dalībnieki var izvēlēties paši, vienīgais nosacījums - kokteiļu receptē ir jābūt izmantotam ABSOLUT degvīnam.

Aicinām mediju pārstāvjus apmeklēt bārmeņu konkursu šo ceturtdien, 1.oktobrī no plkst.12:00-16:00, lai iepazītu Latvijas labākos bārmeņus un izbaudītu viņu pagatavoto kokteiļu burvību.

Bārmeņu radītos dzērienus ne tikai pēc to garšas, bet arī pēc vizuālā izskata, smaržas un kreatīvās pieejas pagatavošanas procesam izvērtēs īpaši izveidota žūrija, kuras sastāvā būs:

• Björn Olsson - atzīts bārtendinga jomas eksperts, pašlaik ABSOLUT AKADEMI lektors, iepriekš ilggadējais Eiropas Bārmeņu asociācijas prezidents, publicējis vairākas grāmatas par kokteiļu pagatavošanas mākslu, ilgus gadus kā lektors darbojies Restorānu akadēmijā (kas ir daļa no Örebro Universitātes), 2001.gadā saņēmis populārā Zviedrijas žurnāla "Aperitif" balvu “Big Beverage", bet 1991.gadā saņēmis "International Martini Grand Prix" galveno godalgu.

• Joakim Löfvendahl - Zviedrijas vēstniecības pirmais sekretārs, kas žūrijā uzaicināts kā degvīna ABSOLUT dzimtenes Zviedrijas pārstāvis.

• Svetlana Kudrjavceva - Latvijas Bārmeņu asociācijas dibinātāja un prezidente.

• Sandris Metuzāls - žurnāla "FHM" redaktora vietnieks.

• Elīza Ceske - jaunā modes dizainere, viena no latviešu dizaineru veikala "Paviljons" dibinātājām, Dailes teātra izrādes "Ugunī" un vairāku Latvijas Nacionālo operas uzvedumu kostīmmāksliniece.

Bārmeņu konkursa uzvarētājs saņems ceļazīmi uz ABSOLUT AKADEMI šī degvīna dzimtenē Zviedrijā, Ahusas pilsētā, kur profesionālu lektoru vadībā apgūs jaunas kokteiļu pagatavošanas nianses.

Par ABSOLUT

ABSOLUT degvīna dzimtene ir Zviedrija, un katrs piliens šī izsmalcinātā degvīna tiek ražots pilsētiņā ar nosaukumu Ahusa Zviedrijas dienvidos. Degvīna pagatavošanā tiek ievērotas vairāk nekā 400 gadus senas tradīcijas. Degvīna ražošanā tiek izmantoti ziemas kvieši, tā pagatavošanas procesā tiek pielietota īpaši izstrādāta destilācijas metode, ar kuras palīdzību tiek saglabāta izteikta kviešu garša.

Ar nosaukumu ABSOLUT degvīns tiek izplatīts kopš 1879.gada, kad tā radītājs Larss Olsens Smits, kas vēlāk ieguva "degvīna karaļa" (Brännvinskungen) titulu, prezentēja degvīnu ar nosaukumu ''ABSOLUTi tīrs ūdens", kas vēlāk tika pārdēvēts par zīmolu ABSOLUT Vodka. Pašlaik L.O. Smita fotogrāfija rotā ikkatru šī degvīna pudeli.

Pašlaik ABSOLUT ir viens no pasaulē populārākajiem augstākās klases degvīna zīmoliem, kam piemīt unikāls tēls, kas ir balstīts uz radošu garu, inovāciju un specifiskas kultūras veidošanu.

Papildus tradicionālajam ABSOLUT degvīnam šis dzēriens ir pieejams 10 dažādās garšas buķetēs, tostarp ABSOLUT CITRON, ABSOLUT MANDRIN, ABSOLUT VANILIA u.c.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV