Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvija un Spānija uzsāk sadarbību modes jomā

Tatjana Baļvas, 01.10.2009. 09:04

Baltijas modes federācija pēc organizatoru uzaicinājuma apmeklēja 50. jubilejas Madrides Modes nedēļu, kura norisinājās no 18. līdz 22. septembrim Madridē, Spānijā.
Latvija un Spānija uzsāk sadarbību modes jomā

Par godu Cibeles Madrid Fashion Week jubilejai, kas ir Spānijas modes industrijas nozīmīgākais notikums, bez modes skatēm tika sarīkoti vairāki īpašie greznie pasākumi. Kopā savas kolekcijas prezentēja 49 dizaineri, kuru starpā Nedēļas goda viesi un pēc modes nedēļas organizatoru un modes industrijas speciālistu atzinuma Spānijas modes izcilākie grandi Roberto Verino un Adolfo Dominguez uzstājās ar saviem fantastiskajiem šoviem. 2008. gada oktobrī Spānijas karalis pasniedza Roberto Verino Zelta medaļu par ieguldījumu Spānijas mākslā. Pasākumu apmeklēja vairāki pasaules mēroga zvaigznes un pazīstamie cilvēki, kā, piemēram, Gvineta Paltrova un Spānijas karaliene Sofija.

Baltijas modes federācijas pārstāvju brauciens uz Madrides Modes nedēļu lika pamatu jaunai sadarbībai un tālākai abu valstu attiecību attīstībai modes jomā, tika nodibināti jaunie kontakti Spānijas tirgū. Tā rezultātā, šī gada oktobra beigās uz Rīgu atbrauks Spānijas modes metrs Roberto Verino un uzstāsies kā goda viesis Rīgas modes nedēļas rudens sesijā, kas norisināsies no 28. līdz 31. oktobrim Rīgā. Kā ir zināms, 2008. gadā Roberto Verino atvēra savu veikalu Rīgā, kurš drīz Latvijas Stila un Modes balvu pasniegšanas ceremonijā tika atzīts par modes veikalu ar interesantāko koncepciju.

Reportāžas no Madrides Modes nedēļas skatieties raidījumā „Stila policija” TV kanālā LNT 3., 10. un 17. oktobrī plkst. 11.30, un krievu valodā raidījumos „Звёздные дневники” kanālā TV3+ oktobrī svētdienās plkst. 10.50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV