Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noskaidrots „ABSOLUT bārmeņu konkursa” uzvarētājs

Liene Pumpure, 02.10.2009. 11:19

Vakar, 1. oktobrī restorānā „Ostas skati” noslēdzās „ABSOLUT bārmeņu konkurss”, kas kopumā pulcēja 19 bārmeņus no dažādām Latvijas pilsētām. Dalībnieki pārsteidza žūriju ar savu radošumu, izdomu un profesionālo pieeju, taču absolūtais uzvarētājs žūrijas skatījumā viennozīmīgi bija Valentīns Periligins (Jockey club) ar savu kokteili „Snow queen”. Otrajā vietā ierindojās Ģirts Kuzņecovs (Crystal club) ar kokteili „Illusion of life”, bet godpilno trešo vietu ieņēma Raimonds Mukāns (Klondaika, Daugavpilī), kas žūrijas vērtējumam piedāvāja kokteili „Acrum”.
Noskaidrots „ABSOLUT bārmeņu konkursa” uzvarētājs

Galerijas:

Dalībnieki demonstrēja paša izdomātus oriģinālus un interesantus kokteiļus, kuros kā viens no galvenajiem komponentiem tiek izmantots ABSOLUT degvīns. Konkursa mērķis bija noskaidrot labāko kokteili, kura pagatavošanā izmantots ABSOLUT degvīns. Žūrija uzsvēra, ka konkursa dalībnieki bija nopietni gatavojušies savam sniegumam. Bija padomāts gan par kokteiļu sastāvu, gan pagatavošanas veidu un ārējo izskatu, ieskaitot dekorus. Tāpat īpaši tika piedomāts pie tā, lai kokteiļa nosaukums sasauktos ar tā veidolu, dalībnieka ārējo izskatu un pagatavošanas izpildījumu.

„Bija interesanti un pārsteidzoši vērot to, cik kreatīvas un dažādas pieejas ir Latvijas bārmeņiem kokteiļu pagatavošanā. Šajā procesā tiek ielikta visa viņu izdoma un enerģētika. Tā bija lieliska kombinācija – Zviedrijas un Latvijas nacionālo īpatnību sajaukums,” norādīja Zviedrijas vēstniecības Latvijā pirmais sekretārs Joakim Löfvendahl, kas konkursa žūrijā tika aicināts kā ABSOLUT dzimtenes Zviedrijas pārstāvis.

Savukārt bārtendinga jomas eksperts, ABSOLUT AKADEMI lektors un bijušais Eiropas Bārmeņu asociācijas prezidents Björn Olsson īpaši izcēla dalībnieku pagatavoto kokteiļu garšas īpatnības. Viņš norādīja: „ABSOLUT zīmolam piemīt unikāla garšu dažādība un dalībnieki izmantojuši visu šī degvīna garšu spektru. Kokteiļu tematika bija ļoti dažāda, bija gan rūgteni kokteiļi, ko nobaudīt pirms pusdienām, gan saldi dzērieni, ko lietot kā desertu, gan atsvaidzinošie long drink, kas ir ideāli piemēroti nobaudīšanai naktskluba deju laukumā. Bārmeņi bija ļoti meistarīgi un sava kokteiļa pagatavošanā bija ieguldījuši lielas pūles.”

Žūrijas simpātijas bija viennozīmīgas, un pirmā vieta tika piešķirta Valentīnam Periliginam, kas startēja ar kokteili „Snow queen”. Šo kokteili žūrija raksturoja kā maigu, svaigu, modernu, estētisku un garšīgu dzērienu, kas bija ļoti bagāts garšas ziņā. Arī tā pagatavošanas veids iespaidoja žūrijas vērtējumu – Valentīns bija padomājis par savu ārējo izskatu un apģērbu, ko lieliski papildināja kokteiļa atraktīvais pagatavošanas process. Kokteilis ideāli atbilst ABSOLUT degvīna dabai – tas ir neordinārs, māksliniecisks, izdomas bagāts.

Žūrijas locekle, jaunā dizainere Elīza Ceske-Feldmane uzvarētāju raksturoja šādi: „Pirmās vietas ieguvējs viennozīmīgi bija arī mans favorīts. Pirmkārt, jau skatoties, kā viņš kokteili veido, likās, ka rezultāta tiks pagatavots kaut kas īpašs. Viņš bija piedomājis gan pie sava vizuālā tēla, gan pie pudeles noformējuma, gan pie glāžu dekora. Kokteilim bija arī ļoti interesanta garšas buķete. Tas ir tas kokteilis, ko es labprāt pasūtītu bārā.”

Kā norādīja pats uzvarētājs, šī kokteiļa recepte tika izstrādāta īpaši „ABSOLUT bārmeņu konkursam”. Veidot šādu kokteili viņu iedvesmojusi iepazīšanās ar jaunu produkciju, kas pašlaik vēl nav pieejama un netiek izmantota Latvijā. Savukārt nesen notikušās drauga kāzas pamudinājušas pagatavot kokteili tieši baltā krāsā.


1. vietas ieguvēja, kokteiļa „Snow queen” recepte:
Absolut 100 1cl
Mozart Choco 2cl
Monin syrup butterscotch 1cl
Coconut milk 5 cl


Par otrās vietas ieguvēju kopvērtējumā kļuva Ģirts Kuzņecovs, kas konkursam prezentēja kokteili „Illusion of life”. Kokteiļa īpašais akcents bija dekorējums, kurā bija izmantota rupjmaize, šampinjoni un dilles. Arī tā pagatavošanas process bija atraktīvs un māksliniecisks.

„Ģirta Kuzņecova kokteilim bija fantastiska smaržu buķete, tas mani apbūra ar savu neatkārtojamo oriģinalitāti. Ja daudzos gadījumos kokteiļi bija veidoti kā atvasinājumi no klasikas, tad viņa kokteilis bija pilnīgi neordinārs gan dekorējumā, kur tika izmantota rupjmaize, dilles un šampinjoni, gan sastāva ziņā, jo tam bija īpatnēja garšas buķete ar sildošu pēcgaršu,” norādīja Latvijas Bārmeņu asociācijas pārstāve Ilona Sproģe.

2. vietas ieguvēja, kokteiļa „Illusion of life” recepte:
Absolut Peppar 2 cl
Absolut Vanillia 4 cl
Lime cordial mix 1 cl
Cucumber syrup 1 cl


Savukārt godpilno trešo vietu žūrijas vērtējumā ieguva bārmenis Raimonds Mukāns no Daugavpils, kas žūrijas vērtējumam prezentēja savu kokteili „Acrum”. Šī kokteiļa dekorējumā tika izmantots asais pipars, arī kokteiļa garšas buķete bija samērā pikanta, kas šo kokteili padarīja atšķirīgu no pārējiem.

3. vietas ieguvēja, kokteiļa „Acrum” recepte:
Absolut Peppar 4 cl
Syrup Monin Mango Spicy 1 cl
Passion Fruit Puree Mix Monin 1.5 cl
Sparkling Drink Schweppes Russchian 10cl

„ABSOLUT bārmeņu konkursā” startēja arī vairāki bārmeņi, kas savu mākslu šāda veida konkursos demonstrēja pirmo reizi. Žūrijas pārstāvji izcēla šo dalībnieku potenciālu, bet īpaša simpātijas balva no bārtendinga jomas eksperta Björna Olssona tika pasniegta restorāna „Ostas skati” bārmenim Jurijam Mihailovam kā konkursa labākajam jaunajam bārmenim.

Konkurss izcēlās arī ar to, ka dalībnieku vidū bija arī vairākas daiļā dzimuma pārstāves – Liene Minoviča, Olga Semjonova, Jeļena Vrešča un Jekaterina Ratanika, kas lieliski demonstrēja savu sniegumu profesijā, kuru ir pieņemts uzskatīt par vīriešu darbības jomu.

Bārmeņu konkursa uzvarētājs balvā saņēma ceļazīmi uz ABSOLUT AKADEMI šī degvīna dzimtenē Zviedrijā, Ahusas pilsētā, kur varēs tuvāk iepazīties ar vienu no dinamiskākajiem zīmoliem pasaulē – degvīnu ABSOLUT, savām acīm vērot tā pagatavošanas procesu, uzzināt šī zīmola vēsturi un profesionālu lektoru vadībā apgūt jaunas kokteiļu pagatavošanas nianses.

Konkursa organizators un degvīna ABSOLUT pārstāvis Latvijā „Pernod Ricard Latvia” pateicas dalībniekiem par radošumu un izdomu kokteiļu izveidē un cer, ka šis konkurss kļūs par ikgadējo tradīciju, ik gadu pulcēs labākos Latvijas bārmeņus.


Par ABSOLUT

Absolut degvīna dzimtene ir Zviedrija, un katrs piliens šī izsmalcinātā degvīna tiek ražots pilsētiņā ar nosaukumu Ahusa Zviedrijas dienvidos. Degvīna pagatavošanā tiek ievērotas vairāk nekā 400 gadus senas tradīcijas. Degvīna ražošanā tiek izmantoti ziemas kvieši, tā pagatavošanas procesā tiek pielietota īpaši izstrādāta destilācijas metode, ar kuras palīdzību tiek saglabāta izteikta kviešu garša.

Ar nosaukumu Absolut degvīns tiek izplatīts kopš 1879. gada, kad tā radītājs Larss Olsens Smits, kas vēlāk ieguva „degvīna karaļa” (Brännvinskungen) titulu, prezentēja degvīnu ar nosaukumu “ABSOLUTi tīrs ūdens”, kas vēlāk tika pārdēvēts par zīmolu ABSOLUT Vodka. Pašlaik L.O. Smita fotogrāfija rotā ikkatru šī degvīna pudeli.

Pašlaik Absolut ir viens no pasaulē populārākajiem augstākās klases degvīna zīmoliem, kam piemīt unikāls tēls, kas ir balstīts uz radošu garu, inovāciju un specifiskas kultūras veidošanu.

Papildus tradicionālajam ABSOLUT degvīnam šis dzēriens ir pieejams 10 dažādās garšas buķetēs, tostarp ABSOLUT CITRON, ABSOLUT MANDRIN, ABSOLUT VANILIA u.c. 

Foto: Mārtiņš Plūme

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV