Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Mēness aptiekās” papildus konsultācijas varēs saņemt bez maksas

Maija Dulle, 05.10.2009. 14:49

Oktobrī “Mēness aptieka” uzsāk programmu “Mans ģimenes farmaceits”. Tā ir jauna sociālās atbildības programma, lai padarītu pieejamāku veselības aprūpi sabiedrībai. Tagad pirmo konsultāciju līdz saskarei ar ģimenes ārstu, konsultācijas un pirmo diagnostiku varēs veikt „ Mēness aptiekā”. Šos farmaceitus varēs atpazīt pēc nozīmes „ Mans ģimenes farmaceits” pie formas tērpa. Šie farmaceiti pēc pacienta pieprasījuma sniegs papildus konsultācijas. Šim darbam apmācīti vairāk kā 200 farmaceiti. “Mēness aptieka”, rūpējoties par iedzīvotāju veselību, līdz šim jau realizējusi “Veselības programmu”, kas paredz dažādu pakalpojumu nodrošināšanu veselības uzturēšanai un stiprināšanai.

Šie farmaceiti ir apguvuši speciālu kursu praktiskajā farmakoloģijā. Zināšanas apliecina Latvijas Farmaceitu Biedrības sertifikāts, kas tika izsniegts pēc kursa noslēguma eksāmena. Šīs zināšanas dot farmaceitam iespēju plašāk izvērtēt veselības problēmu, ar kuru pacients vēršas aptiekā, izvērtēt simptomu iemeslu un medikamentu kombināciju, ja pacientam ārsts diagnosticējis vairākas diagnozes (slimības) vienlaikus, norādīt medikamentu pareizu lietošanu un, nepieciešamības gadījumā, ieteikt profilakses pasākumus. Farmaceits arī varēs konsultēt par situāciju, un rekomendēt, kad ārsta apmeklējums jāveic nekavējoties.

„Šādas programmas nepieciešamību apliecināja aptieku apmeklētāju vajadzības: iespēja vairāk rūpēties par savu veselību laikā, kad ekonomiskā situācija nav tā spožākā un katra veselības „labošana” pacientam samazina ģimenes budžetu. Mūsu farmaceiti tagad ir sagatavoti sniegt individualizētus skaidrojumus un ieteikt zāļu pareizu lietošanu. Faktiski „ Mans ģimenes farmaceits” būs pirmais vārtu vērējs ceļā uz veselības saglabāšanu”, jauno pakalpojumu raksturo „ Mēness aptieku” valdes priekšsēdētājs Jonas Jazbutis.

Veselības programmas ietvaros, tāpat kā līdz šim, uz vietas “Mēness aptiekā” būs iespējams noteikt glikozes līmeni asinīs, izmērīt asinsspiedienu, noteikt holesterīna līmeni, veikt kaulu blīvuma mērījumus, kas ļauj savlaicīgi noteikt osteoporozes attīstību, noteikt prostatas specifiskā antigēna (PSA) līmeni asinīs, veikt vakcināciju pret ērču encefalītu, noskaidrot jūsu optimālo svaru.

Gandrīz visi pakalpojumi pieejami būs bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV