Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kā radīt par sevi labu iespaidu?

Mārtiņš Atvars, 05.10.2009. 17:12

Bieži nonākam situācijās, kad tik svarīgi ir par sevi radīt labu iespaidu. Galvenais ir būt sev, demostrējot tieši savas jaukās iezīmes, nevis izlikties par sevis izdomātu ideālo sarunu partneri.
Kā radīt par sevi labu iespaidu?

Lūk, daži padomi, kā veidot veiksmīgu komunikāciju ar svešiniekim.

Izmet āķi

Kad satiecies ar nezināmiem cilvēkiem, pastāsti viņiem ko tādu, kas liktu tevi atcerēties. Autors Leils Loundess (Leil Lowndes) savā grāmatā „How to Talk to Anyone” iesaka izmantot metodi, ko nosaucis par „Never the Naked Introduction” (nevienas kailas iepazīšanās). Vienmēr, kad tevi ar kādu iepazīstina, pastāsti viņiem nedaudz par sevi. Ne jau veselu runu, pietiks ar pāris vārdiem.

Necenties būt asprātīgs

Nepārprotiet, saruna ar asprātīgu un jautru cilvēku ir lieliska. Bet, ja tu apzināti centies būt asprātīgs, tad droši vien pārspīlē. Pamēģini atcerēties, noteikti esi saticis kādu cilvēku, kurš pārlieku centās būt asprātīgs. Cik jokus viņi izstāstīja, līdz nodomāji „Vai ar viņu viss kārtībā?”? Droši vien tikai dažus. Ja tu ar kādu vienkārši tērzē, vairāk uzmanības derētu pievērst pašai sarunai, nevis mēģināt uzlabot savu komiķa talantu.

Padod piespēli

Šis padoms vairāk domāts nevis tam, lai atstātu labu iespaidu, bet gan tam, lai tu būtu labs sarunu biedrs. Labam sarunu biedram būtu jābūt kā labam sportistam – jāmāk saņemt piespēles un tās arī padot. Neturi bumbu pārāk ilgi pie sevis (nerunā tikai par sevi), bet padod piespēli arī otram sarunu biedram. Pastāsti ko tādu, lai saruna varētu turpināties.

Ja sarunu biedrs izklāstīs savu ideju, bet tava atbilde būs vienkāršs „Saprotu”, sarunu biedram, visticamāk, būs grūti turpināt sarunu. Tāpēc tad, kad tev tiek dots vārds, izsaki savu viedokli. Ja tomēr trūkst savu domu, uzdod kādu jautājumu par tikko dzirdēto. Vēl viens labs paņēmiens ir pastāstīt sarunu biedram, ka esi kaut ko par viņu uzzinājis – tas pierādīs, ka esi iedziļinājies sarunā un pievērs uzmanību teiktajam. Ar šo arī nevajag pārcensties, ja neko tādu nepamanīji – nemelo.

Izvairies no garlaicīgām tēmām

Ja vēlies atstāt labu iespaidu, izvairies no garlaicīgām tēmām kā no sērgas. Padomā, kādus interesantus jautājumus tu varētu cilvēkiem uzdot un vai šodien tev ir bijis kāds pozitīvs notikums. Tie būs tavi sarunas slepenie ieroči. Turpmākais būs atkarīgs no tā, ko teiks sarunu biedri, mēģini turēties sarunas plūsmā. Padomā, cilvēku darbs ir viņu dzīves lielākā sastāvdaļa – tas ir tikai laika jautājums, līdz šī tēma parādīsies sarunā. Līdz tā notiek, uzdod dažādus jautājumus, noteikti uzzināsi par sarunu biedru ko tādu, ko neviens cits no apkārtējiem nezina.

Ļauj, lai viņi paši uzzina par tevi

Dzīvē ar noteiktību var paļauties tikai uz dažām lietām, tāpēc ielāgo šo: lielīšanās liek tev izskatīties pēc instrumenta. Tas arī radīs uzskatu, ka neesi par sevi pārliecināts, un tam var būt ļoti postošas sekas. Visos šajos padomiem ir kopīga viena atziņa – pievērs vairāk uzmanības sarunai un mazāk uzmanības tam, kādu iespaidu atstāj uz citiem. Centies uzturēt sarunu, neļauj tai pārtrūkt, padari to jautru – tādā veidā visi uzzinās, ka esi patīkam sarunu biedrs. Tomēr atceries, ka ne visiem ir izcilas komunicēšanas spējas, tāpēc nepārdzīvo, ja tavs sarunu biedrs nav tik lielisks kā tu. Ielāgo, ja sarunu biedrs runā tikai par sevi un lielās, iespējams, ka viņš pārlieku cenšas atstāt labu iespaidu uz tevi.

Avots: www.askmen.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV